Aga
Kuleczki wyszły pyszne.
Ciesz się swoimi posiłkami!
Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Sprawdź przepis na Kuleczki ryżowe z serem, sosem i surówką. Zagotuj wodę z bulionem drobiowym WINIARY i wsyp ryż. Gdy będzie już miękki, dodaj pozostałe składniki i smaż w formie kulek na głębokim tłuszczu. Tak wspaniały przysmak sprawdzi się na obiad pysznym pieczarkowym sosem i świeżą surówką.
Ryż ugotować z 3 łyżkami bulionu drobiowego WINIARY wg instrukcji na opakowaniu. Odstawić do schłodzenia.
Do ryżu dodać natkę pietruszki, 2 łyżki bułki tartej, ser, pieprz i sól do smaku oraz 3 jajka, suszone pomidory i 1 łyżeczkę bulionu WINIARY. Wymieszać i formować z masy niewielkie kulki.
Kulki obtaczać w bułce tartej.
Smażyć w głębokim, rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Najlepiej podawać z sosem pomidorowym WINIARY, przygotowanym wg przepisu na opakowaniu.
Janko