Sandacz smażony w panierce
33min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
74.73 g
Węglowodany
41.25 g
Tłuszcze
21.61 g
Wartość energetyczna
678.61 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
33 min
Krok 1
5 min
Kawałki sandacza umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym i skropić sokiem z cytryny.
Krok 2
1 min
Rybę oprószyć Jarzynką i pieprzem.
Krok 3
6 min
Jajko rozbełtać na talerzu. Panierować rybę, najpierw w jajku, potem w bułce tartej.
Krok 4
20 min
Na patelni rozgrzać olej i smażyć na niej rybę na wolnym ogniu z każdej strony.
Krok 5
1 min
Usmażoną rybkę podawać najlepiej odrazu po przyrządzeniu.
Jeśli masz ochotę na obiad z rybą, spróbuj sandacza! Przed smażeniem rybę skrapiamy sokiem z cytryny, który podkreśla smak mięsa, a także przyprawiamy Przyprawą JARZYNKA WINIARY. Sandacza smażymy na rumiano w klasycznej panierce, a podajemy z ulubionymi dodatkami, np. ziemniakami i surówką.
Komentarze 0