Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sandacz smażony w panierce

0
33 min
Łatwy

Składniki

-
1 porcja
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 trochę
Olej
2 
Sandacz
1 trochę
Przyprawa Jarzynka Winiary
1 trochę
Pieprz
1 trochę
Sok z cytryny
1 
Jajko
0.5 szklanka
Bułka tarta

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Tłuszcze
21.61 g
Wartość energetyczna
678.61 kcal
Białko
74.73 g
Węglowodany
41.25 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

33 min
Krok 1
5 min
Kawałki sandacza umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym i skropić sokiem z cytryny.
Krok 2
1 min
Rybę oprószyć Jarzynką i pieprzem.
Krok 3
6 min
Jajko rozbełtać na talerzu. Panierować rybę, najpierw w jajku, potem w bułce tartej.
Krok 4
20 min
Na patelni rozgrzać olej i smażyć na niej rybę na wolnym ogniu z każdej strony.
Krok 5
1 min
Usmażoną rybkę podawać najlepiej odrazu po przyrządzeniu.
Sandacz smażony w panierce

Krok 1 z 5

Kawałki sandacza umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym i skropić sokiem z cytryny.

Sandacz smażony w panierce

Krok 2 z 5

Rybę oprószyć Jarzynką i pieprzem.

Sandacz smażony w panierce

Krok 3 z 5

Jajko rozbełtać na talerzu. Panierować rybę, najpierw w jajku, potem w bułce tartej.

Sandacz smażony w panierce

Krok 4 z 5

Na patelni rozgrzać olej i smażyć na niej rybę na wolnym ogniu z każdej strony.

Sandacz smażony w panierce

Krok 5 z 5

Usmażoną rybkę podawać najlepiej odrazu po przyrządzeniu.

Jeśli masz ochotę na obiad z rybą, spróbuj sandacza! Przed smażeniem rybę skrapiamy sokiem z cytryny, który podkreśla smak mięsa, a także przyprawiamy Przyprawą JARZYNKA WINIARY. Sandacza smażymy na rumiano w klasycznej panierce, a podajemy z ulubionymi dodatkami, np. ziemniakami i surówką.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika