Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Sandacz pieczony z pieczarkami
Dodaj do CookBook

Sandacz pieczony z pieczarkami

(0)
1 godz 22 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest Wafelek2601
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
trochę
WINIARY ZIARENKA SMAKU Przyprawa Uniwersalna
1  kg
Sandacz
30  dag
Pieczarki
20  ml
Oliwa z oliwek
trochę
Pieprz czarny
0.5 
Cebula
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
3.6 g
Wartość energetyczna
294.2 kcal
Tłuszcze
7.8 g
Białko
50.4 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Niskokaloryczny, upieczony w folii sandacz zaspokoi apetyt nawet największego smakosza ryb. Wykonaj łatwe i szybkie danie na obiad. Sandacza natrzyj oliwą, ziarenkami smaku WINIARY i pieprzem. Obierz i pokrój w plastry pieczarki. Rybę przełóż na folię aluminiową i przykryj ją pieczarkami, plasterkami cebulki i oprósz lekko przyprawami. Zawiń szczelnie folię i wstaw do rozgrzanego piekarnika. Gdy sandacz pieczony z pieczarkami będzie gotowy, podaj go z ziemniaczkami oprószonymi drobno pokrojonym koperkiem.

Przygotowanie

82 min
  • Krok 1

    15 min
    Sandacza umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Natrzeć oliwą oraz przyprawą ziarenka smaku i pieprzem. Pieczarki obrać i posiekać. Część ułożyć na folii aluminiowej, oprószyć przyprawami, przykryć rybą.
  • Krok 2

    5 min
    Wierzch ryby przykryć resztą pieczarek oraz plastrami cebuli i ponownie oprószyć przyprawami.
  • Krok 3

    60 min
    Szczelnie zawinąć folią aluminiową, wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Piec przez około godzinę.
  • Krok 4

    1 min
    Na 15-20 minut przed końcem pieczenia rozciąć folię, aby ryba się zrumieniła.
  • Krok 5

    1 min
    Po upieczeniu niezwłocznie podawać.
Sandacz pieczony z pieczarkami

Krok 1 z 5

Sandacza umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Natrzeć oliwą oraz przyprawą ziarenka smaku i pieprzem. Pieczarki obrać i posiekać. Część ułożyć na folii aluminiowej, oprószyć przyprawami, przykryć rybą.

Sandacz pieczony z pieczarkami

Krok 2 z 5

Wierzch ryby przykryć resztą pieczarek oraz plastrami cebuli i ponownie oprószyć przyprawami.

Sandacz pieczony z pieczarkami

Krok 3 z 5

Szczelnie zawinąć folią aluminiową, wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Piec przez około godzinę.

Sandacz pieczony z pieczarkami

Krok 4 z 5

Na 15-20 minut przed końcem pieczenia rozciąć folię, aby ryba się zrumieniła.

Sandacz pieczony z pieczarkami

Krok 5 z 5

Po upieczeniu niezwłocznie podawać.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez soi
  • Bogate w białko
  • Danie główne
  • Drugie danie
  • Grzyby
  • Kuchnia europejska
  • Obiad
  • Poniżej 300 kcal
  • Przyjazny dla Keto
  • Warzywa
  • Z mięsem
  • Źródło białka
  • Z rybą

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Sandacz w galarecie

    Sandacz w galarecie

    2 godz 40 min Łatwy
  • Sandacz z ryżem

    Sandacz z ryżem

    40 min Łatwy
  • Sandacz panierowany pestkami dyni

    Sandacz panierowany pestkami dyni

    28 min Łatwy
  • Sandacz smażony na patelni

    Sandacz smażony na patelni

    33 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu