Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Sandacz panierowany pestkami dyni
Dodaj do CookBook

Sandacz panierowany pestkami dyni

(0)
28 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest pacpaw
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

2 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
2 
Sandacz
2  ząbków
Czosnek
trochę
Słodka papryka
1 
Jajko
10  ml
Mleko
2  łyżek
Mąka pszenna
trochę
Sól
3  łyżek
Pestki dyni
2  szczypt
Szuszona natka pietruszki
trochę
Olej rzepakowy
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
12.2 g
Wartość energetyczna
364.1 kcal
Tłuszcze
17.3 g
Białko
40.5 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Znany i lubiany sandacz, tym razem w wydaniu z dodatkiem pestek dyni. Dodadzą mu chrupkości, która świetnie będzie współgrać z delikatnym mięsem ryby. Aromat czosnku wybijający się ponad inne przyprawy działa niesamowicie zachęcająco, a słodka papryka doda rybie wyrazistości. Smacznego!

Przygotowanie

28 min
  • Krok 1

    5 min
    Filety z sandacza nacieramy czosnkiem oraz oprószamy papryką słodką.
  • Krok 2

    5 min
    Jajko rozbijamy z solą i mlekiem. Filet obtaczamy w mące, następnie w jajku.
  • Krok 3

    3 min
    Potem w pestkach dyni i wrzucamy na rozgrzany olej.
  • Krok 4

    15 min
    Smażymy na złoty kolor z dwóch stron. Rybka jest gotowa. Smacznego.
Sandacz panierowany pestkami dyni

Krok 1 z 4

Filety z sandacza nacieramy czosnkiem oraz oprószamy papryką słodką.

Sandacz panierowany pestkami dyni

Krok 2 z 4

Jajko rozbijamy z solą i mlekiem. Filet obtaczamy w mące, następnie w jajku.

Sandacz panierowany pestkami dyni

Krok 3 z 4

Potem w pestkach dyni i wrzucamy na rozgrzany olej.

Sandacz panierowany pestkami dyni

Krok 4 z 4

Smażymy na złoty kolor z dwóch stron. Rybka jest gotowa. Smacznego.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez skorupiaków
  • Bez soi
  • Bez wieprzowiny
  • Bogate w białko
  • Danie główne
  • Jajka
  • Pescetarian
  • Warzywa
  • Źródło białka
  • Z rybą

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Sandacz pieczony z pieczarkami

    Sandacz pieczony z pieczarkami

    1 godz 22 min Łatwy
  • Sandacz w galarecie

    Sandacz w galarecie

    2 godz 40 min Łatwy
  • Sandacz z ryżem

    Sandacz z ryżem

    40 min Łatwy
  • Sandacz smażony na patelni

    Sandacz smażony na patelni

    33 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu