Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sandacz panierowany pestkami dyni

0
28 min
Łatwy

Składniki

-
2 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

2 
Sandacz
2 ząbków
Czosnek
1 trochę
Słodka papryka
1 
Jajko
10 ml
Mleko
2 łyżek
Mąka pszenna
1 trochę
Sól
3 łyżek
Pestki dyni
2 szczypt
Szuszona natka pietruszki
1 trochę
Olej rzepakowy

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Tłuszcze
17.33 g
Białko
40.54 g
Węglowodany
12.19 g
Wartość energetyczna
364.05 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

28 min
Krok 1
5 min
Filety z sandacza nacieramy czosnkiem oraz oprószamy papryką słodką.
Krok 2
5 min
Jajko rozbijamy z solą i mlekiem. Filet obtaczamy w mące, następnie w jajku.
Krok 3
3 min
Potem w pestkach dyni i wrzucamy na rozgrzany olej.
Krok 4
15 min
Smażymy na złoty kolor z dwóch stron. Rybka jest gotowa. Smacznego.
Sandacz panierowany pestkami dyni

Krok 1 z 4

Filety z sandacza nacieramy czosnkiem oraz oprószamy papryką słodką.

Sandacz panierowany pestkami dyni

Krok 2 z 4

Jajko rozbijamy z solą i mlekiem. Filet obtaczamy w mące, następnie w jajku.

Sandacz panierowany pestkami dyni

Krok 3 z 4

Potem w pestkach dyni i wrzucamy na rozgrzany olej.

Sandacz panierowany pestkami dyni

Krok 4 z 4

Smażymy na złoty kolor z dwóch stron. Rybka jest gotowa. Smacznego.

Znany i lubiany sandacz, tym razem w wydaniu z dodatkiem pestek dyni. Dodadzą mu chrupkości, która świetnie będzie współgrać z delikatnym mięsem ryby. Aromat czosnku wybijający się ponad inne przyprawy działa niesamowicie zachęcająco, a słodka papryka doda rybie wyrazistości. Smacznego!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika