Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Sandacz z ryżem
Dodaj do CookBook

Sandacz z ryżem

(0)
40 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest reniulek
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

3 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
400  g
Sandacz
75  g
Masło
200  g
Ryż
200  ml
Bulion warzywny WINIARY
2  łyżek
Przecier pomidorowy
trochę
Sól i pieprz do smaku
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
55.4 g
Wartość energetyczna
389.2 kcal
Tłuszcze
5.5 g
Białko
28.1 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Sandacz to ryba, która świetnie smakuje w towarzystwie ryżu. W ten właśnie sposób przygotujesz ją, jeśli skorzystasz z naszego przepisu. Duszony w bulionie z dodatkiem między innymi przecieru pomidorowego, zabierze nas w daleką smakową podróż, bez ruszania się z domu. Smacznego!

Przygotowanie

40 min
  • Krok 1

    10 min
    Filety opłukać, pokroić na małe kawałki.
  • Krok 2

    5 min
    Dusić z połową masełka przez 5 minut.
  • Krok 3

    10 min
    Ugotować ryż na sypko i odcedź.
  • Krok 4

    5 min
    Wymieszać go z przecierem pomidorowym, doprawić pieprzem i solą, dodać rybę i pozostałe masło, a także wywar warzywny (1 kosta rozpuszczona w ok. 200 ml wody).
  • Krok 5

    10 min
    Dusić około 10 minut i podaj.
Sandacz z ryżem

Krok 1 z 5

Filety opłukać, pokroić na małe kawałki.

Sandacz z ryżem

Krok 2 z 5

Dusić z połową masełka przez 5 minut.

Sandacz z ryżem

Krok 3 z 5

Ugotować ryż na sypko i odcedź.

Sandacz z ryżem

Krok 4 z 5

Wymieszać go z przecierem pomidorowym, doprawić pieprzem i solą, dodać rybę i pozostałe masło, a także wywar warzywny (1 kosta rozpuszczona w ok. 200 ml wody).

Sandacz z ryżem

Krok 5 z 5

Dusić około 10 minut i podaj.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bezglutenowe
  • Bez jajek
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez skorupiaków
  • Bez wieprzowiny
  • Bogate w białko
  • Danie główne
  • Kuchnia europejska
  • Niski poziom cukru
  • Niski poziom soli
  • Obiad
  • Pescetarian
  • Rodzinny posiłek
  • Warzywa
  • Źródło białka
  • Z rybą

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Sandacz pieczony z pieczarkami

    Sandacz pieczony z pieczarkami

    1 godz 22 min Łatwy
  • Sandacz w galarecie

    Sandacz w galarecie

    2 godz 40 min Łatwy
  • Sandacz panierowany pestkami dyni

    Sandacz panierowany pestkami dyni

    28 min Łatwy
  • Sandacz smażony na patelni

    Sandacz smażony na patelni

    33 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu