Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sandacz z ryżem

0
40 min
Łatwy

Składniki

-
1 porcja
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

400 g
Sandacz
50 g
Masło
150 g
Ryż
2 łyżek
Przecier pomidorowy
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
1915.92 kcal
Węglowodany
123.47 g
Białko
101.87 g
Tłuszcze
96.91 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

40 min
Krok 1
10 min
Filety opłukać, pokroić na małe kawałki.
Krok 2
5 min
Dusić z połową masełka przez 5 minut.
Krok 3
10 min
Ugotować ryż na sypko i odcedź.
Krok 4
5 min
Wymieszać go z przecierem pomidorowym, doprawić pieprzem i solą, dodać rybę i pozostałe masło, a także wywar z ryby.
Krok 5
10 min
Dusić około 10 minut i podaj. Połowę bulionu można zastąpić 100ml madery.
Sandacz z ryżem

Krok 1 z 5

Filety opłukać, pokroić na małe kawałki.

Sandacz z ryżem

Krok 2 z 5

Dusić z połową masełka przez 5 minut.

Sandacz z ryżem

Krok 3 z 5

Ugotować ryż na sypko i odcedź.

Sandacz z ryżem

Krok 4 z 5

Wymieszać go z przecierem pomidorowym, doprawić pieprzem i solą, dodać rybę i pozostałe masło, a także wywar z ryby.

Sandacz z ryżem

Krok 5 z 5

Dusić około 10 minut i podaj. Połowę bulionu można zastąpić 100ml madery.

Sandacz to ryba, która świetnie smakuje w towarzystwie ryżu. W ten właśnie sposób przygotujesz ją, jeśli skorzystasz z naszego przepisu. Duszony w bulionie z dodatkiem między innymi przecieru pomidorowego, zabierze nas w daleką smakową podróż, bez ruszania się z domu. Smacznego!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika