Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Air Fryer
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Smażony makaron po tajsku z masłem orzechowym
Dodaj do CookBook

Smażony makaron po tajsku z masłem orzechowym

(1)
22 min
Łatwy
Robert Harna
Robert Harna winiary.pl
Jestem szefem kuchni, stylistą i konsultantem kulinarnym, lecz przede wszystkim pasjonatem gotowania. Moją specjalnością są potrawy klasyczne, do których jednak zawsze dodaję coś autorskiego. Jest to więc klasyka z twistem!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  opakowanie
WINIARY POMYSŁ NA... Makaron smażony po Tajsku
400  g
Pierś z kurczaka
1 
Cebula
1 
Marchewka
200  g
Makaron pszenny (chiński lub spaghetti)
2  łyżek
Masło orzechowe
1 
Limonka
0.5  pęczek
Szczypiorek lub świeża kolendra
trochę
Olej do smażenia
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
44.1 g
Wartość energetyczna
398 kcal
Tłuszcze
10.6 g
Białko
30.9 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Smażony makaron po tajsku z masłem orzechowym to danie, które mimo swojej prostoty, jest pełne smaku i aromatu, co sprawia, że jest idealnym wyborem zarówno na codzienne obiady, jak i na specjalne okazje. Proste dania kuchni azjatyckiej posmakują nie tylko miłośnikom orientalnej kuchni, ale też osobom, które lubią odkrywać nowe smaki, bez konieczności spędzania w kuchni wielu godzin.


Makaron po tajsku z masłem orzechowym – obiad inspirowany kuchniami świata

Lubisz dania kuchni azjatyckiej? A może szukasz pomysłu na ekspresowy obiad, który możesz przygotować w mniej niż 30 minut? Makaron po tajsku z masłem orzechowym to łatwe danie azjatyckie, które świetnie sprawdzi się na co dzień, jak i na specjalne okazje.

Makaron, podstawowy składnik tego dania, jest powszechnie stosowany w azjatyckich kuchniach. Do tego kurczak, cebula, marchewka i masło orzechowe, które może okazać się nieco zaskakującym elementem, ale nie warto z niego rezygnować, bo dodaje smaku głębi smaku i kremowej konsystencji. Dla przełamania smaku, tuż przed podaniem warto skropić je odrobiną soku z limonki. Tak przygotowany smażony makaron po tajsku z masłem orzechowym szybko staje się ulubionym daniem wielu miłośników kuchni azjatyckiej. Smacznego!

Przygotowanie

22 min
  • Krok 1

    5 min
    Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Po ugotowaniu przelej zimną wodą i odstaw.
  • Krok 2

    5 min
    Kurczaka pokrój w drobną kostkę. Marchewkę pokrój w cienkie półplasterki. Cebulę pokrój w piórka.
  • Krok 3

    5 min
    Na patelni rozgrzej olej i usmaż na nim kurczaka. Kiedy zacznie się rumienić dodaj marchewkę i cebulę i smaż, aż cebula zmięknie.
  • Krok 4

    6 min
    Zawartość opakowania WINIARY POMYSŁ NA… wymieszaj z wodą i dodaj na patelnię. Dodaj masło orzechowe i dokładnie wymieszaj. Całość zagotuj i po ok. 3 min dodaj makaron i całość dokładnie wymieszaj. Podgrzewaj kolejne 3 min. Po tym czasie polej sokiem z limonki.
  • Krok 5

    1 min
    Podawaj z limonką i posiekanymi ziołami.
Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bogate w białko
  • Danie główne
  • Kuchnia azjatycka
  • Kuchnia tajska
  • Niski poziom cukru
  • Niski poziom soli
  • Obiad
  • Rodzinny posiłek
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Schab smażony w klasycznej panierce

    Schab smażony w klasycznej panierce

    40 min Łatwy
  • Karp smażony panierowany

    Karp smażony panierowany

    25 min Łatwy
  • Smażony kabaczek w panierce

    Smażony kabaczek w panierce

    30 min Łatwy
  • Smażony łosoś

    Smażony łosoś

    23 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu