Tacos z kurczakiem i awokado
40min
Średni
Warianty przepisu
400 g
Filet z kurczaka
1 słoik
Sos Meksykański WINIARY
1
Awokado
1
Pomidor
0.5
Cebula
0.5 szklanka
Sok pomarańczowy
2 łyżek
Oliwa z oliwek
0.5 łyżeczka
Kumin
0.5 łyżeczka
Słodka papryka
0.5 łyżeczka
Kurkuma
1 szczypta
Sól
1 szczypta
Pieprz czarny
8
Tortilla
0.5 pęczek
Kolendra świeża
0.5 szklanka
Jogurt grecki
.
Wartości odżywcze
Białko
29.32 g
Węglowodany
44.57 g
Tłuszcze
21 g
Wartość energetyczna
484.67 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
40 min
Zamarynuj i usmaż kurczaka kurczaka
20 min
Kurczaka pokrój w kostkę i zamarynuj dokładnie we wszystkich składankach marynaty. Odstaw na min. 15 minut do lodówki (najlepiej na kilka godzin). Po tym czasie kurczaka usmaż na patelni aż będzie ładnie rumiany z każdej strony.
Pokrój warzywa
10 min
Pomidora pokrój w kostkę a cebulę drobno posiekaj. Awokado pokrój w plasterki.
Przygotuj tacos
10 min
Placki do tacos możesz lekko podgrzać aby były bardziej miękkie. Placki posmaruj łyżką Sosu Meksykańskiego Winiary na którym ułóż kawałki mięsa. Dodaj kilka plasterków awokado, pomidory oraz cebulę. Tacos podawaj z jogurtem greckim, limonką i świeżą kolendrą.
Pyszne tacos dla całej rodziny.
Komentarze 0