Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Fasolę odcedź dokładnie.
Cebulę pokrój w kostkę i usmaż na oliwie aż zrobi się miękka i rumiana. Dodaj fasolę oraz przyprawy i smaż całość przez 5 min. Fasola może się lekko rozpaść lub możesz ją lekko rozgnieść widelcem.
Usmaż jajka sadzone. Ser zetrzyj na tarce.
Placki do tacos możesz lekko podgrzać aby były bardziej miękkie. Placki posmaruj kwaśną śmietaną i ew. guacamole. Na wierzch połóż jajko sadzone oraz dodaj 1-2 łyżki smażonej fasoli. Całość udekoruj salsą oraz tartym serem. Podawaj z sosem jalapeno Winiary.
Pomidory pokrój w drobną kostkę (możesz wcześniej spażyć i obrać). Cebulę bardzo drobno posiekaj i dodaj do pomidorów. Dodaj posiekaną kolendrę i papryczkę chili. Całość dopraw solą, pieprzem i sokiem z limonki. Dodaj oliwę i dokładnie wymieszaj.