Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Tacos ze smażoną fasolą i jajkiem

0
43 min
Średni

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 puszka
Fasola czerwona
1 
Cebula
0.5 łyżeczka
Kumin
0.5 łyżeczka
Słodka papryka
4 łyżek
Oliwa z oliwek
0.5 łyżeczka
Wędzona papryka
1 szczypta
Sól
1 szczypta
Pieprz czarny
2 
Pomidory
0.5 pęczek
Natka kolendry
2 łyżek
Sok z limonki
8 
Tortilla
100 g
Ser cheddar
8 
Jajko
0.5 
Papryczka chili

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
25.5 g
Węglowodany
27.36 g
Tłuszcze
33.17 g
Wartość energetyczna
496.6 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

43 min
Fasola
3 min
Fasolę odcedź dokładnie.
Podsmaż fasolę z cebulą
15 min
Cebulę pokrój w kostkę i usmaż na oliwie aż zrobi się miękka i rumiana. Dodaj fasolę oraz przyprawy i smaż całość przez 5 min. Fasola może się lekko rozpaść lub możesz ją lekko rozgnieść widelcem.
Jajka i ser
5 min
Usmaż jajka sadzone. Ser zetrzyj na tarce.
Przygotuj tacos
10 min
Placki do tacos możesz lekko podgrzać aby były bardziej miękkie. Placki posmaruj kwaśną śmietaną i ew. guacamole. Na wierzch połóż jajko sadzone oraz dodaj 1-2 łyżki smażonej fasoli. Całość udekoruj salsą oraz tartym serem. Podawaj z sosem jalapeno Winiary.
Przygotuj salsę
10 min
Pomidory pokrój w drobną kostkę (możesz wcześniej spażyć i obrać). Cebulę bardzo drobno posiekaj i dodaj do pomidorów. Dodaj posiekaną kolendrę i papryczkę chili. Całość dopraw solą, pieprzem i sokiem z limonki. Dodaj oliwę i dokładnie wymieszaj.
Tacos ze smażoną fasolą i jajkiem

Fasola z 5

Fasola

Fasolę odcedź dokładnie.

Tacos ze smażoną fasolą i jajkiem

Podsmaż fasolę z cebulą z 5

Podsmaż fasolę z cebulą Podsmaż fasolę z cebulą

Cebulę pokrój w kostkę i usmaż na oliwie aż zrobi się miękka i rumiana. Dodaj fasolę oraz przyprawy i smaż całość przez 5 min. Fasola może się lekko rozpaść lub możesz ją lekko rozgnieść widelcem.

Tacos ze smażoną fasolą i jajkiem

Jajka i ser z 5

Jajka i ser Jajka i ser

Usmaż jajka sadzone. Ser zetrzyj na tarce.

Tacos ze smażoną fasolą i jajkiem

Przygotuj tacos z 5

Przygotuj tacos Przygotuj tacos

Placki do tacos możesz lekko podgrzać aby były bardziej miękkie. Placki posmaruj kwaśną śmietaną i ew. guacamole. Na wierzch połóż jajko sadzone oraz dodaj 1-2 łyżki smażonej fasoli. Całość udekoruj salsą oraz tartym serem. Podawaj z sosem jalapeno Winiary.

Tacos ze smażoną fasolą i jajkiem

Przygotuj salsę z 5

Przygotuj salsę Przygotuj salsę

Pomidory pokrój w drobną kostkę (możesz wcześniej spażyć i obrać). Cebulę bardzo drobno posiekaj i dodaj do pomidorów. Dodaj posiekaną kolendrę i papryczkę chili. Całość dopraw solą, pieprzem i sokiem z limonki. Dodaj oliwę i dokładnie wymieszaj.

Wegetariańskie taco z fasolą i salą pomidorową.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika