Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Tacos z chrupiącą rybą i sosem Remulada
Dodaj do CookBook

Tacos z chrupiącą rybą i sosem Remulada

(0)
18 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest Winairy3453247
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
8  łyżek
Sos Remulada WINIARY
8 
Miękkie placki taco
400  g
Dorsz lub inna biała ryba
1  łyżeczka
Czosnek granulowany
1  łyżeczka
Słodka papryka
0.5  łyżeczka
Pieprz cayenne
0.5  łyżeczka
Imbir mielony
trochę
Gałka muszkatołowa
0.5  łyżeczka
Kurkuma (opcjonalnie)
0.5  łyżeczka
Mielona kolendra (opcjonalnie)
0.5  łyżeczka
Przyprawa curry (opcjonalnie)
1  łyżka
Sok z cytryny
1  szklanka
Mąka pszenna
1 
Jajko
1  szklanka
Woda gazowana lub piwo
trochę
Olej do smażenia
trochę
Sól i pieprz do smaku
trochę
Mix sałat
trochę
Natka pietruszki lub kolendra
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
23.6 g
Wartość energetyczna
521.2 kcal
Tłuszcze
36.2 g
Białko
23.8 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Taco ze smażoną rybą to pyszna i oryginalna potrawa, która łączy w sobie świeżość, chrupkość oraz wyrazisty smak. To danie jest idealne zarówno na kolację czy obiad, jak i na spotkanie ze znajomymi. Jeśli chcesz zaserwować swoim bliskim coś zaskakującego - ten przepis jest właśnie dla Ciebie.


Taco – proste danie z nutą meksykańskich smaków

Taco to bardzo popularne danie meksykańskie, które podbiło serca ludzi na całym świecie dzięki swojemu wyjątkowemu połączeniu smaków i możliwości dopasowania go do tego, co najbardziej lubimy. Z łatwością możesz zrobić taco w wersji wegetariańskiej, mięsnej lub jak w naszym przypadku – rybnej. U nas bazą jest chrupiący, soczysty dorsz z dodatkiem aromatycznych przypraw. Do tego delikatne placki taco, sałata, orzeźwiający sok z cytryny i sos Remulada WINIARY, który podkręci smak całego dania.

Tak przygotowane taco to prawdziwa uczta dla podniebienia, która zachwyci nie tylko fanów kuchni meksykańskiej. Nie mamy wątpliwości - będą wyglądać zachęcająco na Twoim stole.

Chcesz urozmaicić swoje menu? Nie przegap tego prostego i szybkiego przepisu. Smacznego!

Przygotowanie

18 min
  • Krok 1

    3 min
    Rybę pokrój na małe kawałki (paski ok 1x2 cm). Osusz ręcznikiem papierowym, dopraw solą i pieprzem oraz skrop sokiem z cytryny.
  • Krok 2

    1 min
    Wszystkie przyprawy wymieszaj ze sobą, a następnie dopraw nimi rybę z każdej strony.
  • Krok 3

    2 min
    Składniki ciasta (mąkę, jajko, piwo lub wodę, sól i pieprz) wymieszaj ze sobą. Piwo lub woda gazowana powinny być zimne – dzięki temu ciasto będzie bardziej chrupiące.
  • Krok 4

    10 min
    Rozgrzej dużą ilość tłuszczu w dużej patelni lub garnku do ok. 180°C. Kawałki ryby obtocz w cieście i smaż w głębokim tłuszczu, aż będą złociste. Po usmażeniu odsącz na ręczniku papierowym.
  • Krok 5

    2 min
    Placki tortilli podgrzej krótko na patelni lub grillu. Każdy placek posmaruj sosem Remulada WINIARY i ułóż na nim kawałki ryby oraz sałatę. Dodaj ulubione zioła i skrop sokiem z cytryny.
Tacos z chrupiącą rybą i sosem Remulada

Krok 1 z 5

Rybę pokrój na małe kawałki (paski ok 1x2 cm). Osusz ręcznikiem papierowym, dopraw solą i pieprzem oraz skrop sokiem z cytryny.

Tacos z chrupiącą rybą i sosem Remulada

Krok 2 z 5

Wszystkie przyprawy wymieszaj ze sobą, a następnie dopraw nimi rybę z każdej strony.

Tacos z chrupiącą rybą i sosem Remulada

Krok 3 z 5

Składniki ciasta (mąkę, jajko, piwo lub wodę, sól i pieprz) wymieszaj ze sobą. Piwo lub woda gazowana powinny być zimne – dzięki temu ciasto będzie bardziej chrupiące.

Tacos z chrupiącą rybą i sosem Remulada

Krok 4 z 5

Rozgrzej dużą ilość tłuszczu w dużej patelni lub garnku do ok. 180°C. Kawałki ryby obtocz w cieście i smaż w głębokim tłuszczu, aż będą złociste. Po usmażeniu odsącz na ręczniku papierowym.

Tacos z chrupiącą rybą i sosem Remulada

Krok 5 z 5

Placki tortilli podgrzej krótko na patelni lub grillu. Każdy placek posmaruj sosem Remulada WINIARY i ułóż na nim kawałki ryby oraz sałatę. Dodaj ulubione zioła i skrop sokiem z cytryny.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Dodatek
  • Entrant
  • Kuchnia meksykańska
  • Kuchnie świata
  • Mniejsze danie
  • Niski poziom cukru
  • Przekąska
  • Rodzinny posiłek
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Tacos al pastor z wieprzowiną i salsą ananasową

    Tacos al pastor z wieprzowiną i salsą ananasową

    55 min Średni
  • Tacos z nowalijkami

    Tacos z nowalijkami

    1 godz 10 min Łatwy
  • Tacos z łososiem i awokado

    Tacos z łososiem i awokado

    50 min Średni
  • Tacos z kurczakiem i awokado

    Tacos z kurczakiem i awokado

    40 min Średni

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu