Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Winiary
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Zupy
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Kategorie produktów
  • Produkty
  • ☞ Porady
  • Nowości i konkursy
  • O nas
  • Nasi eksperci
  • Kontakt

×

Do rozgrzania nowy sezon ebook pdf

Zarejestruj się
Tacos z chrupiącą rybą i sosem Remulada

Tacos z chrupiącą rybą i sosem Remulada

(0)
18min
Łatwy
Robert Harna
Robert Harna winiary.pl
Jestem szefem kuchni, stylistą i konsultantem kulinarnym, lecz przede wszystkim pasjonatem gotowania. Moją specjalnością są potrawy klasyczne, do których jednak zawsze dodaję coś autorskiego. Jest to więc klasyka z twistem!

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
8  łyżek
Sos Remulada WINIARY
8 
Miękkie placki taco
400  g
Dorsz lub inna biała ryba
1  łyżeczka
Czosnek granulowany
1  łyżeczka
Słodka papryka
0.5  łyżeczka
Pieprz cayenne
0.5  łyżeczka
Imbir mielony
trochę
Gałka muszkatołowa
0.5  łyżeczka
Kurkuma (opcjonalnie)
0.5  łyżeczka
Mielona kolendra (opcjonalnie)
0.5  łyżeczka
Przyprawa curry (opcjonalnie)
1  łyżka
Sok z cytryny
1  szklanka
Mąka pszenna
1 
Jajko
1  szklanka
Woda gazowana lub piwo
trochę
Olej do smażenia
trochę
Sól i pieprz do smaku
trochę
Mix sałat
trochę
Natka pietruszki lub kolendra
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
23.84 g
Węglowodany
23.64 g
Tłuszcze
36.15 g
Wartość energetyczna
521.17 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Taco ze smażoną rybą to pyszna i oryginalna potrawa, która łączy w sobie świeżość, chrupkość oraz wyrazisty smak. To danie jest idealne zarówno na kolację czy obiad, jak i na spotkanie ze znajomymi. Jeśli chcesz zaserwować swoim bliskim coś zaskakującego - ten przepis jest właśnie dla Ciebie.


Taco – proste danie z nutą meksykańskich smaków

Taco to bardzo popularne danie meksykańskie, które podbiło serca ludzi na całym świecie dzięki swojemu wyjątkowemu połączeniu smaków i możliwości dopasowania go do tego, co najbardziej lubimy. Z łatwością możesz zrobić taco w wersji wegetariańskiej, mięsnej lub jak w naszym przypadku – rybnej. U nas bazą jest chrupiący, soczysty dorsz z dodatkiem aromatycznych przypraw. Do tego delikatne placki taco, sałata, orzeźwiający sok z cytryny i sos Remulada WINIARY, który podkręci smak całego dania.

Tak przygotowane taco to prawdziwa uczta dla podniebienia, która zachwyci nie tylko fanów kuchni meksykańskiej. Nie mamy wątpliwości - będą wyglądać zachęcająco na Twoim stole.

Chcesz urozmaicić swoje menu? Nie przegap tego prostego i szybkiego przepisu. Smacznego!

Przygotowanie

18 min
  • Krok 1

    3 min
    Rybę pokrój na małe kawałki (paski ok 1x2 cm). Osusz ręcznikiem papierowym, dopraw solą i pieprzem oraz skrop sokiem z cytryny.
  • Krok 2

    1 min
    Wszystkie przyprawy wymieszaj ze sobą, a następnie dopraw nimi rybę z każdej strony.
  • Krok 3

    2 min
    Składniki ciasta (mąkę, jajko, piwo lub wodę, sól i pieprz) wymieszaj ze sobą. Piwo lub woda gazowana powinny być zimne – dzięki temu ciasto będzie bardziej chrupiące.
  • Krok 4

    10 min
    Rozgrzej dużą ilość tłuszczu w dużej patelni lub garnku do ok. 180°C. Kawałki ryby obtocz w cieście i smaż w głębokim tłuszczu, aż będą złociste. Po usmażeniu odsącz na ręczniku papierowym.
  • Krok 5

    2 min
    Placki tortilli podgrzej krótko na patelni lub grillu. Każdy placek posmaruj sosem Remulada WINIARY i ułóż na nim kawałki ryby oraz sałatę. Dodaj ulubione zioła i skrop sokiem z cytryny.
Tacos z chrupiącą rybą i sosem Remulada

Krok 1 z 5

Rybę pokrój na małe kawałki (paski ok 1x2 cm). Osusz ręcznikiem papierowym, dopraw solą i pieprzem oraz skrop sokiem z cytryny.

Tacos z chrupiącą rybą i sosem Remulada

Krok 2 z 5

Wszystkie przyprawy wymieszaj ze sobą, a następnie dopraw nimi rybę z każdej strony.

Tacos z chrupiącą rybą i sosem Remulada

Krok 3 z 5

Składniki ciasta (mąkę, jajko, piwo lub wodę, sól i pieprz) wymieszaj ze sobą. Piwo lub woda gazowana powinny być zimne – dzięki temu ciasto będzie bardziej chrupiące.

Tacos z chrupiącą rybą i sosem Remulada

Krok 4 z 5

Rozgrzej dużą ilość tłuszczu w dużej patelni lub garnku do ok. 180°C. Kawałki ryby obtocz w cieście i smaż w głębokim tłuszczu, aż będą złociste. Po usmażeniu odsącz na ręczniku papierowym.

Tacos z chrupiącą rybą i sosem Remulada

Krok 5 z 5

Placki tortilli podgrzej krótko na patelni lub grillu. Każdy placek posmaruj sosem Remulada WINIARY i ułóż na nim kawałki ryby oraz sałatę. Dodaj ulubione zioła i skrop sokiem z cytryny.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Google Plus
lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy
)

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Dodatek
  • Entrant
  • Kuchnia meksykańska
  • Kuchnie świata
  • Mniejsze danie
  • Przekąska
  • Rodzinny posiłek

Polecane przepisy

  • Sos belgijski

    Sos belgijski

    10 min Łatwy
  • Smażone suszone grzyby

    Smażone suszone grzyby

    12 godz 25 min Średni
  • Tosty z patelni z omletem i warzywami

    Tosty z patelni z omletem i warzywami

    15 min Łatwy
  • Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą i cebulką

    Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą i cebulką

    1 godz 15 min Łatwy

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu