Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Kurczaka pokrój w paski. Skrop oliwą z oliwek i dopraw solą i pieprzem. Dodaj kumin, paprykę słodką oraz czosnek. Całość dokładnie wymieszaj i odstaw do zamarynowania.
Ananas obierz i pokrój na plastry. Skrop oliwą z oliwek, a następnie zgrilluj na mocno rozgrzanej patelni grillowej – tak, aby kawałki ananasa były wyraźnie przyrumienione. Po tym czasie pokrój na mniejsze kawałki i przełóż do miski. Cebulę pokrój w drobną kostkę i dodaj do ananasa. Całość skrop oliwą i dopraw solą i pieprzem.
Kurczaka usmaż na rozgrzanej patelni z oliwą, tak aby był ładnie zrumieniony z każdej strony.
Na każdą tortille nakładaj porcje mięsa. Dodaj sos oraz grillowanego ananasa. Podawaj ze świeżą kolendrą.