Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Meksykański klasyk, czyli tacosy z długo pieczonym i aromatycznym udźcem wołowym. Smak dania przełamie świeże awokado oraz słodko-kwaśny granat.
Przygotowanie
240 min
Krok 1
1 min
Wszystkie suszone przyprawy wymieszaj ze sobą.
Krok 2
10 min
Wołowinę natrzyj przyprawą Maggi oraz pieprzem, a następnie mieszanką przypraw. Odstaw do zamarynowania na minimum godzinę, a najlepiej na 12 godzin.
Krok 3
19 min
Po zamarynowaniu wołowinę obsmaż na złoto z każdej strony i przełóż do brytfanki z zamknięciem
Krok 4
180 min
Dodaj bulion i przecier pomidorowy i piecz w temp 160˚C przez ok. 3 godziny aż wołowina będzie miękka i rozpadająca się.
Krok 5
7 min
Awokado i pomidora pokrój w kostkę. Skrop sokiem z limonki oraz dopraw solą i pieprzem.
Krok 6
5 min
Mięso podziel widelcem na drobne kawałki i wymieszaj z powstałym przy pieczeniu sosem.
Krok 7
5 min
Granaty obierz i wydobądź z nich pestki.
Krok 8
10 min
Farsz nakładaj do placków à la tortilla z dodatkiem salsy i sałaty.
Krok 9
3 min
Podawaj z kolendrą i kwaśną śmietaną sowicie posypane pestkami granatu.
Krok 1
z
9
Wszystkie suszone przyprawy wymieszaj ze sobą.
Krok 2
z
9
Wołowinę natrzyj przyprawą Maggi oraz pieprzem, a następnie mieszanką przypraw. Odstaw do zamarynowania na minimum godzinę, a najlepiej na 12 godzin.
Krok 3
z
9
Po zamarynowaniu wołowinę obsmaż na złoto z każdej strony i przełóż do brytfanki z zamknięciem
Krok 4
z
9
Dodaj bulion i przecier pomidorowy i piecz w temp 160˚C przez ok. 3 godziny aż wołowina będzie miękka i rozpadająca się.
Krok 5
z
9
Awokado i pomidora pokrój w kostkę. Skrop sokiem z limonki oraz dopraw solą i pieprzem.
Krok 6
z
9
Mięso podziel widelcem na drobne kawałki i wymieszaj z powstałym przy pieczeniu sosem.
Krok 7
z
9
Granaty obierz i wydobądź z nich pestki.
Krok 8
z
9
Farsz nakładaj do placków à la tortilla z dodatkiem salsy i sałaty.
Krok 9
z
9
Podawaj z kolendrą i kwaśną śmietaną sowicie posypane pestkami granatu.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0