Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wszystkie suszone przyprawy wymieszaj ze sobą.
Wołowinę natrzyj przyprawą Maggi oraz pieprzem, a następnie mieszanką przypraw. Odstaw do zamarynowania na minimum godzinę, a najlepiej na 12 godzin.
Po zamarynowaniu wołowinę obsmaż na złoto z każdej strony i przełóż do brytfanki z zamknięciem
Dodaj bulion i przecier pomidorowy i piecz w temp 160˚C przez ok. 3 godziny aż wołowina będzie miękka i rozpadająca się.
Awokado i pomidora pokrój w kostkę. Skrop sokiem z limonki oraz dopraw solą i pieprzem.
Mięso podziel widelcem na drobne kawałki i wymieszaj z powstałym przy pieczeniu sosem.
Granaty obierz i wydobądź z nich pestki.
Farsz nakładaj do placków à la tortilla z dodatkiem salsy i sałaty.
Podawaj z kolendrą i kwaśną śmietaną sowicie posypane pestkami granatu.
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze 0