Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na paprykę
  • Promocja na mięso mielone
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Tacos z szarpaną wołowiną, awokado i granatem

Tacos z szarpaną wołowiną, awokado i granatem

(0)
4 godz
Średni
Kup składniki
Autorem przepisu jest Winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

8 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
700  g
Udziec wołowy
1.5  łyżek
Przyprawa w płynie MAGGI
1  łyżeczka
Kumin mielony
1  łyżeczka
Papryka Słodka
1  łyżeczka
Kolendra mielona
0.5  łyżeczka
Papryka ostra
500  ml
Bulion Rybny
1  łyżka
Przecier pomidorowy
trochę
Sól
1  łyżeczka
Oregano
1  łyżeczka
Bazylia suszona
2 
Awokado
2 
Pomidory
1 
Limonka
trochę
Kolendra świeża
trochę
Kwaśna Śmietana 18%
1 
Tortilla pszenna
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
21.66 g
Węglowodany
11.15 g
Tłuszcze
12.15 g
Wartość energetyczna
232.54 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Meksykański klasyk, czyli tacosy z długo pieczonym i aromatycznym udźcem wołowym. Smak dania przełamie świeże awokado oraz słodko-kwaśny granat.

Przygotowanie

240 min
  • Krok 1

    1 min
    Wszystkie suszone przyprawy wymieszaj ze sobą.
  • Krok 2

    10 min
    Wołowinę natrzyj przyprawą Maggi oraz pieprzem, a następnie mieszanką przypraw. Odstaw do zamarynowania na minimum godzinę, a najlepiej na 12 godzin.
  • Krok 3

    19 min
    Po zamarynowaniu wołowinę obsmaż na złoto z każdej strony i przełóż do brytfanki z zamknięciem
  • Krok 4

    180 min
    Dodaj bulion i przecier pomidorowy i piecz w temp 160˚C przez ok. 3 godziny aż wołowina będzie miękka i rozpadająca się.
  • Krok 5

    7 min
    Awokado i pomidora pokrój w kostkę. Skrop sokiem z limonki oraz dopraw solą i pieprzem.
  • Krok 6

    5 min
    Mięso podziel widelcem na drobne kawałki i wymieszaj z powstałym przy pieczeniu sosem.
  • Krok 7

    5 min
    Granaty obierz i wydobądź z nich pestki.
  • Krok 8

    10 min
    Farsz nakładaj do placków à la tortilla z dodatkiem salsy i sałaty.
  • Krok 9

    3 min
    Podawaj z kolendrą i kwaśną śmietaną sowicie posypane pestkami granatu.
Tacos z szarpaną wołowiną, awokado i granatem

Krok 1 z 9

Wszystkie suszone przyprawy wymieszaj ze sobą.

Tacos z szarpaną wołowiną, awokado i granatem

Krok 2 z 9

Wołowinę natrzyj przyprawą Maggi oraz pieprzem, a następnie mieszanką przypraw. Odstaw do zamarynowania na minimum godzinę, a najlepiej na 12 godzin.

Tacos z szarpaną wołowiną, awokado i granatem

Krok 3 z 9

Po zamarynowaniu wołowinę obsmaż na złoto z każdej strony i przełóż do brytfanki z zamknięciem

Tacos z szarpaną wołowiną, awokado i granatem

Krok 4 z 9

Dodaj bulion i przecier pomidorowy i piecz w temp 160˚C przez ok. 3 godziny aż wołowina będzie miękka i rozpadająca się.

Tacos z szarpaną wołowiną, awokado i granatem

Krok 5 z 9

Awokado i pomidora pokrój w kostkę. Skrop sokiem z limonki oraz dopraw solą i pieprzem.

Tacos z szarpaną wołowiną, awokado i granatem

Krok 6 z 9

Mięso podziel widelcem na drobne kawałki i wymieszaj z powstałym przy pieczeniu sosem.

Tacos z szarpaną wołowiną, awokado i granatem

Krok 7 z 9

Granaty obierz i wydobądź z nich pestki.

Tacos z szarpaną wołowiną, awokado i granatem

Krok 8 z 9

Farsz nakładaj do placków à la tortilla z dodatkiem salsy i sałaty.

Tacos z szarpaną wołowiną, awokado i granatem

Krok 9 z 9

Podawaj z kolendrą i kwaśną śmietaną sowicie posypane pestkami granatu.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów laskowych
  • Bez skorupiaków

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Tacos al pastor z wieprzowiną i salsą ananasową

    Tacos al pastor z wieprzowiną i salsą ananasową

    55 min Średni
  • Domowe nacho grande we wrapie

    Domowe nacho grande we wrapie

    30 min Średni
  • Guacamole z limonką i pieczonym czosnkiem

    Guacamole z limonką i pieczonym czosnkiem

    1 godz Łatwy
  • Pulled pork w słodkiej bułce z grillowaną papryką

    Pulled pork w słodkiej bułce z grillowaną papryką

    3 godz 56 min Średni

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu