Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Tacos z szarpaną wołowiną, awokado i granatem

0
240 min
Średni

Składniki

-
8 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

700 g
Udziec wołowy
1.5 łyżek
Przyprawa w płynie MAGGI
1 łyżeczka
Kumin mielony
1 łyżeczka
Papryka Słodka
1 łyżeczka
Kolendra mielona
0.5 łyżeczka
Papryka ostra
500 ml
Bulion Rybny
1 łyżka
Przecier pomidorowy
1 trochę
Sól
1 łyżeczka
Oregano
1 łyżeczka
Bazylia suszona
2 
Awokado
2 
Pomidory
1 
Limonka
1 trochę
Kolendra świeża
1 trochę
Kwaśna Śmietana 18%
1 
Tortilla pszenna

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
21.66 g
Węglowodany
11.15 g
Tłuszcze
12.15 g
Wartość energetyczna
232.54 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

240 min
Krok 1
1 min
Wszystkie suszone przyprawy wymieszaj ze sobą.
Krok 2
10 min
Wołowinę natrzyj przyprawą Maggi oraz pieprzem, a następnie mieszanką przypraw. Odstaw do zamarynowania na minimum godzinę, a najlepiej na 12 godzin.
Krok 3
19 min
Po zamarynowaniu wołowinę obsmaż na złoto z każdej strony i przełóż do brytfanki z zamknięciem
Krok 4
180 min
Dodaj bulion i przecier pomidorowy i piecz w temp 160˚C przez ok. 3 godziny aż wołowina będzie miękka i rozpadająca się.
Krok 5
7 min
Awokado i pomidora pokrój w kostkę. Skrop sokiem z limonki oraz dopraw solą i pieprzem.
Krok 6
5 min
Mięso podziel widelcem na drobne kawałki i wymieszaj z powstałym przy pieczeniu sosem.
Krok 7
5 min
Granaty obierz i wydobądź z nich pestki.
Krok 8
10 min
Farsz nakładaj do placków à la tortilla z dodatkiem salsy i sałaty.
Krok 9
3 min
Podawaj z kolendrą i kwaśną śmietaną sowicie posypane pestkami granatu.
Tacos z szarpaną wołowiną, awokado i granatem

Krok 1 z 9

Wszystkie suszone przyprawy wymieszaj ze sobą.

Tacos z szarpaną wołowiną, awokado i granatem

Krok 2 z 9

Wołowinę natrzyj przyprawą Maggi oraz pieprzem, a następnie mieszanką przypraw. Odstaw do zamarynowania na minimum godzinę, a najlepiej na 12 godzin.

Tacos z szarpaną wołowiną, awokado i granatem

Krok 3 z 9

Po zamarynowaniu wołowinę obsmaż na złoto z każdej strony i przełóż do brytfanki z zamknięciem

Tacos z szarpaną wołowiną, awokado i granatem

Krok 4 z 9

Dodaj bulion i przecier pomidorowy i piecz w temp 160˚C przez ok. 3 godziny aż wołowina będzie miękka i rozpadająca się.

Tacos z szarpaną wołowiną, awokado i granatem

Krok 5 z 9

Awokado i pomidora pokrój w kostkę. Skrop sokiem z limonki oraz dopraw solą i pieprzem.

Tacos z szarpaną wołowiną, awokado i granatem

Krok 6 z 9

Mięso podziel widelcem na drobne kawałki i wymieszaj z powstałym przy pieczeniu sosem.

Tacos z szarpaną wołowiną, awokado i granatem

Krok 7 z 9

Granaty obierz i wydobądź z nich pestki.

Tacos z szarpaną wołowiną, awokado i granatem

Krok 8 z 9

Farsz nakładaj do placków à la tortilla z dodatkiem salsy i sałaty.

Tacos z szarpaną wołowiną, awokado i granatem

Krok 9 z 9

Podawaj z kolendrą i kwaśną śmietaną sowicie posypane pestkami granatu.

Meksykański klasyk czyli tacosy z długo pieczonym i aromatycznym udźcem wołowym. Smak dania przełamie świeże awokado oraz słodko-kwaśny granat.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika