Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Tacos z łososiem i awokado

0
50 min
Średni

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

400 g
Filet z łososia
1 
Limonka
0.5 słoik
Sos Meksykański WINIARY
1 
Awokado
1 
Cebula
1 
Pomidor
0.5 pęczek
Natka kolendry
2 łyżek
Oliwa z oliwek
0.5 
Papryczka chili
8 
Tortilla

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
24.9 g
Węglowodany
33.71 g
Tłuszcze
20.2 g
Wartość energetyczna
410.07 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

50 min
Przygotuj rybę
30 min
Łososia pokrój w kostkę. Dopraw sokiem z limonki oraz solą i pieprzem. Odstaw na 30 minut. Po tym czasie rybę usmaż na patelni lub patelni grillowej.
Przygotuj salsę z awokado
10 min
Awokado obierz i pokrój w kostkę. Pomidory pokrój w dużą kostkę. Cebulę, chili i kolendrę drobno posiekaj. Wszystkie składniki umieść w misce. Dodaj sok z limonki, oliwę oraz sól i pieprz i dokładnie wymieszaj.
Przygotuj tacos
10 min
Placki do tacos możesz lekko podgrzać aby były bardziej miękkie. Placki posmaruj łyżką Sosu Meksykańskiego WINIARY na którym ułóż kawałki ryby. Dodaj salsę awokado.
Tacos z łososiem i awokado

Przygotuj rybę z 3

Przygotuj rybę Przygotuj rybę

Łososia pokrój w kostkę. Dopraw sokiem z limonki oraz solą i pieprzem. Odstaw na 30 minut. Po tym czasie rybę usmaż na patelni lub patelni grillowej.

Tacos z łososiem i awokado

Przygotuj salsę z awokado z 3

Przygotuj salsę z awokado Przygotuj salsę z awokado

Awokado obierz i pokrój w kostkę. Pomidory pokrój w dużą kostkę. Cebulę, chili i kolendrę drobno posiekaj. Wszystkie składniki umieść w misce. Dodaj sok z limonki, oliwę oraz sól i pieprz i dokładnie wymieszaj.

Tacos z łososiem i awokado

Przygotuj tacos z 3

Przygotuj tacos Przygotuj tacos

Placki do tacos możesz lekko podgrzać aby były bardziej miękkie. Placki posmaruj łyżką Sosu Meksykańskiego WINIARY na którym ułóż kawałki ryby. Dodaj salsę awokado.

Tacos z rybą - łososiem oraz pyszną salsą.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika