
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł

Tacos z łososiem i awokado
Warianty przepisu
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Przygotuj rybę
30 minPrzygotuj salsę z awokado
10 minPrzygotuj tacos
10 min
Przygotuj rybę z 3
Łososia pokrój w kostkę. Dopraw sokiem z limonki oraz solą i pieprzem. Odstaw na 30 minut. Po tym czasie rybę usmaż na patelni lub patelni grillowej.

Przygotuj salsę z awokado z 3
Awokado obierz i pokrój w kostkę. Pomidory pokrój w dużą kostkę. Cebulę, chili i kolendrę drobno posiekaj. Wszystkie składniki umieść w misce. Dodaj sok z limonki, oliwę oraz sól i pieprz i dokładnie wymieszaj.

Przygotuj tacos z 3
Placki do tacos możesz lekko podgrzać, aby były bardziej miękkie. Placki posmaruj łyżką Sosu Meksykańskiego WINIARY na którym ułóż kawałki ryby. Dodaj salsę awokado.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0