Tacos z łososiem i awokado
50min
Średni
Warianty przepisu
.
Wartości odżywcze
Białko
24.9 g
Węglowodany
33.71 g
Tłuszcze
20.2 g
Wartość energetyczna
410.07 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
50 min
Przygotuj rybę
30 min
Łososia pokrój w kostkę. Dopraw sokiem z limonki oraz solą i pieprzem. Odstaw na 30 minut. Po tym czasie rybę usmaż na patelni lub patelni grillowej.
Przygotuj salsę z awokado
10 min
Awokado obierz i pokrój w kostkę. Pomidory pokrój w dużą kostkę. Cebulę, chili i kolendrę drobno posiekaj. Wszystkie składniki umieść w misce. Dodaj sok z limonki, oliwę oraz sól i pieprz i dokładnie wymieszaj.
Przygotuj tacos
10 min
Placki do tacos możesz lekko podgrzać aby były bardziej miękkie. Placki posmaruj łyżką Sosu Meksykańskiego WINIARY na którym ułóż kawałki ryby. Dodaj salsę awokado.
Tacos z rybą - łososiem oraz pyszną salsą.
Komentarze 0