Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sałatka Taco

(0)
30min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest Winiary
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
10 Porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

50  g
Cebula
2  łyżek
Olej słonecznikowy
600  g
Mięso mielone wieprzowo-wołowe
250  g
Sałata lodowa
250  g
Papryka czerwona
265  g
Kukurydza z puszki
250  g
Czerwona fasola z puszki
500  g
Kwaśna śmietana
1  łyżka
Mleko 1,5%
200  g
Starty ser gouda
150  g
Chipsy tortilla
trochę
Sól i pieprz do smaku

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
20.05 g
Węglowodany
25.81 g
Tłuszcze
31.86 g
Wartość energetyczna
467.79 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

30 min
Krok 1
3 min
Cebulę obierz i pokrój w kostkę.
Krok 2
10 min
Rozgrzej olej na patelni, zeszklij cebulę i usmaż mięso mielone. Dopraw solą, pieprzem i ostudź.
Krok 3
9 min
Umyj sałatę lodową i pokrój w paski. Przełóż do dużego naczynia. Paprykę umyj, usuń pestki i białe skórki ze środka, pokrój w kostkę, ułóż w naczyniu i posyp sałatą lodową. Rozłóż mięso mielone na wierzchu. Kukurydzę i fasolę odsącz i posyp znów mielonym mięsem.
Krok 4
1 min
Sałatkę polej Sosem Jalapeno Winiary.
Krok 5
7 min
Śmietanę wymieszaj z mlekiem, dopraw solą, pieprzem i posmaruj sosem. Posyp goudą na wierzchu i udekoruj chipsami tortilla. Sałatka taco najlepiej smakuje ze smażoną piersią z kurczaka lub stekami smażonymi na patelni.
Sałatka Taco

Krok 1 z 5

Krok 1 Krok 1

Cebulę obierz i pokrój w kostkę.

Sałatka Taco

Krok 2 z 5

Krok 2 Krok 2

Rozgrzej olej na patelni, zeszklij cebulę i usmaż mięso mielone. Dopraw solą, pieprzem i ostudź.

Sałatka Taco

Krok 3 z 5

Krok 3 Krok 3

Umyj sałatę lodową i pokrój w paski. Przełóż do dużego naczynia. Paprykę umyj, usuń pestki i białe skórki ze środka, pokrój w kostkę, ułóż w naczyniu i posyp sałatą lodową. Rozłóż mięso mielone na wierzchu. Kukurydzę i fasolę odsącz i posyp znów mielonym mięsem.

Sałatka Taco

Krok 4 z 5

Krok 4 Krok 4

Sałatkę polej Sosem Jalapeno Winiary.

Sałatka Taco

Krok 5 z 5

Krok 5 Krok 5

Śmietanę wymieszaj z mlekiem, dopraw solą, pieprzem i posmaruj sosem. Posyp goudą na wierzchu i udekoruj chipsami tortilla. Sałatka taco najlepiej smakuje ze smażoną piersią z kurczaka lub stekami smażonymi na patelni.

Pyszna sałatka taco od WINIARY jest łatwa w przygotowaniu i przyciąga wzrok na imprezowym stole. Do przygotowania tych tacos z mięsem mielonym i pikantnymi przyprawami nie potrzebujesz placków - sałatkę taco podasz w szklanych salaterkach, miseczkach, słoiczkach lub szklankach. Jak zrobić takie taco? Sprawdź nasz przepis!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
4
Czy polecisz ten produkt/przepis znajomym?
Images
Dodano 0 z 6.
CAPTCHA obrazkowa
Proszę wypełnić pole captcha