Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pierś z kurczaka moczona w mleku

0
53 min
Łatwy

Składniki

-
3 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 
Pierś z kurczaka
300 ml
Mleko
1 
Jajko
1 trochę
Pieprz
1 szklanka
Bułka tarta
1 trochę
Olej
1 trochę
Sól ziołowa

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
24.86 g
Węglowodany
32.11 g
Tłuszcze
13.11 g
Wartość energetyczna
351.05 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

53 min
Krok 1
10 min
Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy, przekrawamy na mniejsze kotlety, oprószamy solą i pieprzem i rozklepujemy.
Krok 2
3 min
Do miseczki wbijamy jajko, wlewamy mleko i roztrzepujemy.
Krok 3
30 min
Wkładamy pierś z kurczaka i odstawiamy na 30 minut.
Krok 4
2 min
Następnie wyciągamy i obtaczamy w bułce tartej.
Krok 5
8 min
Smażymy na złoty kolor z dwóch stron, podajemy na gorąco.
Pierś z kurczaka moczona w mleku

Krok 1 z 5

Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy, przekrawamy na mniejsze kotlety, oprószamy solą i pieprzem i rozklepujemy.

Pierś z kurczaka moczona w mleku

Krok 2 z 5

Do miseczki wbijamy jajko, wlewamy mleko i roztrzepujemy.

Pierś z kurczaka moczona w mleku

Krok 3 z 5

Wkładamy pierś z kurczaka i odstawiamy na 30 minut.

Pierś z kurczaka moczona w mleku

Krok 4 z 5

Następnie wyciągamy i obtaczamy w bułce tartej.

Pierś z kurczaka moczona w mleku

Krok 5 z 5

Smażymy na złoty kolor z dwóch stron, podajemy na gorąco.

Nowy sposób na przyrządzenie piersi z kurczaka, czyli oprószoną solą ziołową pierś z kurczaka moczymy w mleku i jajku, odstawiamy, a następnie smażymy w bułce tartej na złoty kolor. Pierś z kurczaka moczona w mleku jest idealnie miękka, a smakuje – doskonale! Niektórzy przed obtoczeniem mięsa w bułce tartej smarują kotlety majonezem – możesz użyć do tego kremowego Majonezu Dekoracyjnego WINIARY.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika