Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pierś z kurczaka moczona w mleku

0
53min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest Konczi
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
3 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 
Pierś z kurczaka
300  ml
Mleko
1 
Jajko
trochę
Pieprz
1  szklanka
Bułka tarta
trochę
Olej
trochę
Sól ziołowa

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
24.86 g
Węglowodany
32.11 g
Tłuszcze
13.11 g
Wartość energetyczna
351.05 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

53 min
Krok 1
10 min
Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy, przekrawamy na mniejsze kotlety, oprószamy solą i pieprzem i rozklepujemy.
Krok 2
3 min
Do miseczki wbijamy jajko, wlewamy mleko i roztrzepujemy.
Krok 3
30 min
Wkładamy pierś z kurczaka i odstawiamy na 30 minut.
Krok 4
2 min
Następnie wyciągamy i obtaczamy w bułce tartej.
Krok 5
8 min
Smażymy na złoty kolor z dwóch stron, podajemy na gorąco.
Pierś z kurczaka moczona w mleku

Krok 1 z 5

Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy, przekrawamy na mniejsze kotlety, oprószamy solą i pieprzem i rozklepujemy.

Pierś z kurczaka moczona w mleku

Krok 2 z 5

Do miseczki wbijamy jajko, wlewamy mleko i roztrzepujemy.

Pierś z kurczaka moczona w mleku

Krok 3 z 5

Wkładamy pierś z kurczaka i odstawiamy na 30 minut.

Pierś z kurczaka moczona w mleku

Krok 4 z 5

Następnie wyciągamy i obtaczamy w bułce tartej.

Pierś z kurczaka moczona w mleku

Krok 5 z 5

Smażymy na złoty kolor z dwóch stron, podajemy na gorąco.

Nowy sposób na przyrządzenie piersi z kurczaka, czyli oprószoną solą ziołową pierś z kurczaka moczymy w mleku i jajku, odstawiamy, a następnie smażymy w bułce tartej na złoty kolor. Pierś z kurczaka moczona w mleku jest idealnie miękka, a smakuje – doskonale! Niektórzy przed obtoczeniem mięsa w bułce tartej smarują kotlety majonezem – możesz użyć do tego kremowego Majonezu Dekoracyjnego WINIARY.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

90 ze 100
Zbilansuj swoje danie
MyMenu IQ™
90 ze 100
Doskonały bilans
Twoje danie jest doskonale zbilansowane
Wstecz
Czym jest zbilansowane menu?

Zbilansowane menu zapewnia bogactwo produków ze zróżnicownych grup spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.

MyMenu IQ ™ generuje wynik wartości odżywczych, biorąc pod uwagę wartość energetyczną i składniki odżywcze zawarte w menu oraz ich wkład w osiągnięcie zaleceń żywieniowych na podstawie dziennej diety 2000 kcal dla przeciętnej osoby dorosłej.

MyMenu IQ ™ pomoże Ci w stworzeniu zbilansowanego menu w skali od 0 do 100, ze szczególnym uwzględnieniem głównego posiłku.

Co oznacza wynik MyMenu IQ ™?
Popraw bilans dania (0 - 44)
Popraw równowagę makroskładników, by spełnić zalecenia żywnościowe i dietetyczne.
Prawidłowy bilans (45 - 69)
To menu ma prawidłową równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Doskonały bilans (70 - 100)
To menu ma doskonałą równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Wynik MyMenu IQ ™ dotyczy cyfrowego przepisu zaprezentowanego na stronie. Dane dotyczące wartości odżywczych użytych składników i produktów są oparte na bazach danych standardowych składników odżywczych takich jak USDA SR28, BLS32, a także danych z etykiet produktów.
Białko
24.9g / 28%
Węglowodany
32.1g / 38%
Tłuszcze
13.1g / 34%
Podział wartości energetycznych przedstawia zawartość makroskładników (tj. węglowodanów, tłuszczu i białka) w jednej porcji dania wykonanego na podstawie przepisu oraz ich względny udział (w %) w całkowitej wartości energetycznej porcji.

Wskazówki żywieniowe

  • Ciesz się zrównoważonym menu przygotowanym ze smacznych, pożywnych i niedrogich lokalnych składników. Czy wiesz, że dodanie warzyw i ziół pod koniec gotowania pomaga zachować ich żywe kolory, smak, chrupkość i ważne składniki odżywcze?
  • Ciesz się posiłkiem z pomarańczą, ananasem lub innymi owocami bogatymi w witaminę C, aby pomóc organizmowi wchłonąć więcej żelaza z posiłku. #odżywczasiłażelaza
  • Świetna wiadomość! To danie ma wystarczającą ilość oleju i soli, abyś uzyskał zbilansowany i pyszny posiłek. Nie trzeba dodawać więcej.
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika