Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Pierś z kurczaka moczona w mleku
Dodaj do CookBook

Pierś z kurczaka moczona w mleku

(0)
53 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

3 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
400  g
Pierś z kurczaka
1  łyżka
Bulion drobiowy w słoiku WINIARY
300  ml
Mleko
1 
Jajko
1  szklanka
Bułka tarta
trochę
Sól i pieprz do smaku
trochę
Olej
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
31.4 g
Wartość energetyczna
405.8 kcal
Tłuszcze
12.7 g
Białko
38.7 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Nowy sposób na przyrządzenie piersi z kurczaka, czyli oprószoną solą ziołową pierś z kurczaka moczymy w mleku, jajku i bulionie WINIARY, odstawiamy, a następnie smażymy w bułce tartej na złoty kolor. Pierś z kurczaka moczona w mleku jest idealnie miękka, a smakuje – doskonale! Niektórzy przed obtoczeniem mięsa w bułce tartej smarują kotlety majonezem – możesz użyć do tego kremowego Majonezu Dekoracyjnego WINIARY.

Przygotowanie

53 min
  • Krok 1

    10 min
    Filet z kurczaka myjemy, osuszamy, przekrawamy na mniejsze kotlety i rozklepujemy.
  • Krok 2

    3 min
    Do miseczki wbijamy jajko, wlewamy mleko, dodajemy bulion WINIARY i roztrzepujemy.
  • Krok 3

    30 min
    Wkładamy filet z kurczaka i odstawiamy na 30 minut.
  • Krok 4

    2 min
    Następnie wyciągamy i doprawiamy solą i pieprzem oraz obtaczamy w bułce tartej.
  • Krok 5

    8 min
    Smażymy na złoty kolor z dwóch stron, podajemy na gorąco.
Pierś z kurczaka moczona w mleku

Krok 1 z 5

Filet z kurczaka myjemy, osuszamy, przekrawamy na mniejsze kotlety i rozklepujemy.

Pierś z kurczaka moczona w mleku

Krok 2 z 5

Do miseczki wbijamy jajko, wlewamy mleko, dodajemy bulion WINIARY i roztrzepujemy.

Pierś z kurczaka moczona w mleku

Krok 3 z 5

Wkładamy filet z kurczaka i odstawiamy na 30 minut.

Pierś z kurczaka moczona w mleku

Krok 4 z 5

Następnie wyciągamy i doprawiamy solą i pieprzem oraz obtaczamy w bułce tartej.

Pierś z kurczaka moczona w mleku

Krok 5 z 5

Smażymy na złoty kolor z dwóch stron, podajemy na gorąco.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bogate w białko
  • Danie główne
  • Jajka
  • Jesień
  • Kuchnia regionalna
  • Łatwy przepis
  • Na co dzień
  • Niski poziom cukru
  • Obiad
  • Rodzinny posiłek
  • Weekend
  • Zima
  • Z mięsem
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Szaszłyki z piersi kurczaka i warzyw z sosem WINIARY

    Szaszłyki z piersi kurczaka i warzyw z sosem WINIARY

    32 min Łatwy
  • Pieczona pierś kaczki pod skorupką z pistacji i natki pietruszki

    Pieczona pierś kaczki pod skorupką z pistacji i natki pietruszki

    1 godz 40 min Średni
  • Soczysta pierś z kurczaka z papryką

    Soczysta pierś z kurczaka z papryką

    1 godz 15 min Łatwy
  • Pieczona pierś indyka w marynacie z kostki rosołowej

    Pieczona pierś indyka w marynacie z kostki rosołowej

    1 godz 30 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu