Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Roladki schabowe w sosie pomidorowym

0
58 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

400 g
Schab bez kości
4 plastrów
Szynka
6 plastrów
Ser Żółty

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

58 min
Krok 1
10 min
Schab pokrój na 4 plastry, dobrze rozbij, na każdym połóż plasterek szynki i sera.
Krok 2
5 min
Pozwijaj w roladki, przekrój na pół.
Krok 3
3 min
Ułóż w żaroodpornym naczyniu łączeniem do dołu.
Krok 4
3 min
Zawartość torebki z sosem dobrze wymieszaj z 250 ml zimnej wody i zalej roladki.
Krok 5
2 min
Na każdej roladce połóż ćwierć plastra żółtego sera.
Krok 6
35 min
Włóż naczynie do rozgrzanego piekarnika (200°C bez termoobiegu lub 180°C z termoobiegiem). Piecz 35 min.
Roladki schabowe w sosie pomidorowym

Krok 1 z 6

Schab pokrój na 4 plastry, dobrze rozbij, na każdym połóż plasterek szynki i sera.

Roladki schabowe w sosie pomidorowym

Krok 2 z 6

Pozwijaj w roladki, przekrój na pół.

Roladki schabowe w sosie pomidorowym

Krok 3 z 6

Ułóż w żaroodpornym naczyniu łączeniem do dołu.

Roladki schabowe w sosie pomidorowym

Krok 4 z 6

Zawartość torebki z sosem dobrze wymieszaj z 250 ml zimnej wody i zalej roladki.

Roladki schabowe w sosie pomidorowym

Krok 5 z 6

Na każdej roladce połóż ćwierć plastra żółtego sera.

Roladki schabowe w sosie pomidorowym

Krok 6 z 6

Włóż naczynie do rozgrzanego piekarnika (200°C bez termoobiegu lub 180°C z termoobiegiem). Piecz 35 min.

Roladki schabowe w sosie pomidorowym to pomysł na obiad dziecinnie prosty, a jednocześnie efektowny. Schabowe roladki nadziewamy plastrami szynki i żółtego sera, a następnie zapiekamy w Sosie pomidorowym WINIARY. Obiad dla miłośników mięsa w niestandardowej odsłonie – z ciągnącym się serem i pod pierzynką aromatycznego sosu.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika