Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Seler z piekarnika

Zgoda na odtwarzanie filmów na tej stronie

Chcemy pokazywać Ci filmy, które mogą Cię zainteresować.

Zezwalaj
Dodaj do CookBook

Seler z piekarnika

(0)
2 godz 3 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest oktawia6
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

2 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1 
Seler
4  łyżek
Majonez Dekoracyjny WINIARY
1 
Cytryna
1  ząbek
Czosnek
4  łyżek
Dowolne oliwki, u mnie: kalamata
trochę
Oliwa
trochę
Sól
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
14.7 g
Wartość energetyczna
394.8 kcal
Tłuszcze
37.6 g
Białko
1.8 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
W kuchni, w której nie chcemy marnować, trzeba dobrze planować. Pomaga w tym MyMenu Plan, który na podstawie preferencji i ulubionych dań, układa indywidualny jadłospis na kilka dni. Czy pieczeń z selera dołączy do sprawdzonych przepisów? Zdecydowanie powinna, bo to danie proste, pyszne i niebanalne.

Ciekawym dodatkiem, będzie domowy majonez cytrynowo-czosnkowy i kilka oliwek kalamata, które nadadzą selerowi, bardziej wykwintnego charakteru.

Przygotowanie

123 min
  • Krok 1

    120 min
    Selera wysmaruj oliwą i oprósz obficie solą, następnie wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok. 2h (czas zależy od wielkości. Skórka powinna być chrupiąca, a miąższ mięciutki. Można to sprawdzić wbijając widelec w selera). Na ostatnie 10 min, zmień tryb piekarnika na grillowanie i dorzuć oliwki.
  • Krok 2

    1 min
    W tym czasie majonez wymieszaj ze skórką z cytryny, sokiem z cytryny i solą.
  • Krok 3

    1 min
    Gotowego selera przekrój na pół i podawaj z majonezem i oliwkami.
Seler z piekarnika

Krok 1 z 3

Selera wysmaruj oliwą i oprósz obficie solą, następnie wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok. 2h (czas zależy od wielkości. Skórka powinna być chrupiąca, a miąższ mięciutki. Można to sprawdzić wbijając widelec w selera). Na ostatnie 10 min, zmień tryb piekarnika na grillowanie i dorzuć oliwki.

Seler z piekarnika

Krok 2 z 3

W tym czasie majonez wymieszaj ze skórką z cytryny, sokiem z cytryny i solą.

Seler z piekarnika

Krok 3 z 3

Gotowego selera przekrój na pół i podawaj z majonezem i oliwkami.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bezglutenowe
  • Bezglutenowe
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Brunch
  • Dodatek
  • Kuchnia europejska
  • Lunch
  • Niski poziom cukru
  • Wegetariańskie

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Zupa krem z selera z orzechami włoskimi i grzaneczkami

    Zupa krem z selera z orzechami włoskimi i grzaneczkami

    1 godz 8 min Średni
  • Krem z selera z białą czekoladą i sosem balsamicznym

    Krem z selera z białą czekoladą i sosem balsamicznym

    1 godz 7 min Łatwy
  • Zupa krem z selera z jabłkiem i orzechami włoskimi

    Zupa krem z selera z jabłkiem i orzechami włoskimi

    30 min Łatwy
  • Krem z selera z serkiem topionym i orzechami włoskimi

    Krem z selera z serkiem topionym i orzechami włoskimi

    49 min Średni

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu