Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Zupy
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Promocja na pomidory
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
  • Kontakt
Przepis na pieczonego selera

Zgoda na odtwarzanie filmów na tej stronie

Chcemy pokazywać Ci filmy, które mogą Cię zainteresować.

Zezwalaj

Przepis na pieczonego selera

(0)
2 godz 3 min
Łatwy
Przyjaciele od kuchni - Jagna Niedzielska | Przepisy WINIARY
Jagna Niedzielska jagnaniedzielska.pl
Jestem kucharką, propagatorką kuchni zero waste, prowadzącą programy kulinarne w TV. Chętnie dzielę się wiedzą o tym, jak bezkompromisowo pysznie gotować, ale tak, żeby nie marnować!

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

2 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1 
Seler
4  łyżek
Majonez Dekoracyjny WINIARY
1 
Cytryna
1  ząbek
Czosnek
4  łyżek
Dowolne oliwki, u mnie: kalamata
trochę
Oliwa
trochę
Sól
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
1.82 g
Węglowodany
14.74 g
Tłuszcze
37.56 g
Wartość energetyczna
394.76 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
W kuchni, w której nie chcemy marnować, trzeba dobrze planować. Pomaga w tym MyMenu Plan, który na podstawie preferencji i ulubionych dań, układa indywidualny jadłospis na kilka dni. Czy pieczeń z selera dołączy do sprawdzonych przepisów? Zdecydowanie powinna, bo to danie proste, pyszne i niebanalne.

Ciekawym dodatkiem, będzie domowy majonez cytrynowo-czosnkowy i kilka oliwek kalamata, które nadadzą selerowi, bardziej wykwintnego charakteru.

Przygotowanie

123 min
  • Krok 1

    120 min
    Selera wysmaruj oliwą i oprósz obficie solą, następnie wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok. 2h (czas zależy od wielkości. Skórka powinna być chrupiąca, a miąższ mięciutki. Można to sprawdzić wbijając widelec w selera). Na ostatnie 10 min, zmień tryb piekarnika na grillowanie i dorzuć oliwki.
  • Krok 2

    1 min
    W tym czasie majonez wymieszaj ze skórką z cytryny, sokiem z cytryny i solą.
  • Krok 3

    1 min
    Gotowego selera przekrój na pół i podawaj z majonezem i oliwkami.
Przepis na pieczonego selera

Krok 1 z 3

Selera wysmaruj oliwą i oprósz obficie solą, następnie wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok. 2h (czas zależy od wielkości. Skórka powinna być chrupiąca, a miąższ mięciutki. Można to sprawdzić wbijając widelec w selera). Na ostatnie 10 min, zmień tryb piekarnika na grillowanie i dorzuć oliwki.

Przepis na pieczonego selera

Krok 2 z 3

W tym czasie majonez wymieszaj ze skórką z cytryny, sokiem z cytryny i solą.

Przepis na pieczonego selera

Krok 3 z 3

Gotowego selera przekrój na pół i podawaj z majonezem i oliwkami.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bezglutenowe
  • Bezglutenowe
  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Brunch
  • Dodatek
  • Kuchnia europejska
  • Lunch
  • Wegetariańskie

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Hummus z pieczonymi marchewkami w paście „Kurczak z papryką w sosie paprykowym”

    Hummus z pieczonymi marchewkami w paście „Kurczak z papryką w sosie paprykowym”

    14 godz 20 min Średni
  • Bakłażan pieczony z serem

    Bakłażan pieczony z serem

    57 min Łatwy
  • Chałka z grilla z pieczonym bakłażanem w paście curry

    Chałka z grilla z pieczonym bakłażanem w paście curry

    50 min
  • Seler naciowy zapiekany

    Seler naciowy zapiekany

    50 min Średni

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu