Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Chłodnik buraczkowy z rukolą selerem naciowym i kalarepą

Chłodnik buraczkowy z rukolą selerem naciowym i kalarepą

(0)
14min
Łatwy
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  opakowanie
Barszcz czerwony Ekspresowa zupa WINIARY
800  ml
Jogurt grecki
200  g
Śmietana 12%
2  pęczków
Rukola
0.5 
Seler naciowy
165  g
Kalarepa
1  pęczek
Rzodkiewka
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
21.33 g
Węglowodany
15.51 g
Tłuszcze
15.57 g
Wartość energetyczna
327.19 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Chłodnik buraczkowy z rukolą selerem naciowym i kalarepą to idealna propozycja na leniwe i gorące dni, w których owszem, myślimy o pysznym obiedzie, ale nie bardzo chce nam się gotować i stać w gorącej kuchni! Za sprawą Barszczu czerwonego Ekspresowej zupy WINIARY chłodnik ten przyrządzisz szybko i łatwo, a dodatki rukoli, selera naciowego i kalarepy nadadzą zupie wspaniały aromat!

Przygotowanie

14 min
  • Krok 1

    1 min
    8 płaskich łyżeczek (32 g) barszczu energicznie wymieszaj z jogurtem greckim i śmietaną (ilość barszczu możesz zmniejszyć lub zwiększyć dopasowując intensywność chłodnika do swoich upodobań).
  • Krok 2

    5 min
    Selera naciowego obierz z łyk i pokrój w drobną kostkę, kalarepę obierz i również pokrój w kostkę.
  • Krok 3

    3 min
    Rzodkiewkę umyj pokrój w plasterki, większe liście rukoli porwij lub rozdrobnij ostrym nożem.
  • Krok 4

    4 min
    Wszystkie warzywa połącz z chłodnikiem delikatnie mieszając. Dopraw do smaku sola i pieprzem. Zostaw kilka plasterków rzodkiewki i listków rukoli do dekoracji.
  • Krok 5

    1 min
    Podawaj dobrze schłodzony z plasterkami rzodkiewki i rukolą.
Chłodnik buraczkowy z rukolą selerem naciowym i kalarepą

Krok 1 z 5

8 płaskich łyżeczek (32 g) barszczu energicznie wymieszaj z jogurtem greckim i śmietaną (ilość barszczu możesz zmniejszyć lub zwiększyć dopasowując intensywność chłodnika do swoich upodobań).

Chłodnik buraczkowy z rukolą selerem naciowym i kalarepą

Krok 2 z 5

Selera naciowego obierz z łyk i pokrój w drobną kostkę, kalarepę obierz i również pokrój w kostkę.

Chłodnik buraczkowy z rukolą selerem naciowym i kalarepą

Krok 3 z 5

Rzodkiewkę umyj pokrój w plasterki, większe liście rukoli porwij lub rozdrobnij ostrym nożem.

Chłodnik buraczkowy z rukolą selerem naciowym i kalarepą

Krok 4 z 5

Wszystkie warzywa połącz z chłodnikiem delikatnie mieszając. Dopraw do smaku sola i pieprzem. Zostaw kilka plasterków rzodkiewki i listków rukoli do dekoracji.

Chłodnik buraczkowy z rukolą selerem naciowym i kalarepą

Krok 5 z 5

Podawaj dobrze schłodzony z plasterkami rzodkiewki i rukolą.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez soi
  • Przystawka
  • Śmietana
  • Warzywa
  • Zupa

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Chłodnik klasyczny

    Chłodnik klasyczny

    17 min Łatwy
  • Sałatka wiosenna z sosem majonezowo-jogurtowym

    Sałatka wiosenna z sosem majonezowo-jogurtowym

    25 min Łatwy
  • Chłodnik buraczkowy z mlekiem kokosowym

    Chłodnik buraczkowy z mlekiem kokosowym

    15 min Łatwy
  • Chłodnik z paluszkami surimi

    Chłodnik z paluszkami surimi

    1 godz 25 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu