
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł

Chłodnik buraczkowy z rukolą selerem naciowym i kalarepą
Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
1 minKrok 2
5 minKrok 3
3 minKrok 4
4 minKrok 5
1 min
Krok 1 z 5
8 płaskich łyżeczek (32 g) barszczu energicznie wymieszaj z jogurtem greckim i śmietaną (ilość barszczu możesz zmniejszyć lub zwiększyć dopasowując intensywność chłodnika do swoich upodobań).

Krok 2 z 5
Selera naciowego obierz z łyk i pokrój w drobną kostkę, kalarepę obierz i również pokrój w kostkę.

Krok 3 z 5
Rzodkiewkę umyj pokrój w plasterki, większe liście rukoli porwij lub rozdrobnij ostrym nożem.

Krok 4 z 5
Wszystkie warzywa połącz z chłodnikiem delikatnie mieszając. Dopraw do smaku sola i pieprzem. Zostaw kilka plasterków rzodkiewki i listków rukoli do dekoracji.

Krok 5 z 5
Podawaj dobrze schłodzony z plasterkami rzodkiewki i rukolą.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0