Ten przepis możesz dodać do Planera posiłków dostępnego na naszej stronie.
Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Składniki
4
porcje
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
W upalnie dni wcale nie musisz rezygnować ze swoich ulubionych zup. W tym czasie najlepszą opcją są chłodniki. A dziś czas na chłodnik z botwinką i czosnkiem. To letnia klasyka z lekkim twistem, która orzeźwi Cię w czasie upałów. Jeśli nie masz ochoty na długie gotowanie – ten chłodnik jest właśnie dla Ciebie. Przygotujesz go z zaledwie kilku składników. Przekonaj się, jakie to proste i smaczne. Zobacz przepis na chłodnik z botwinką i czosnkiem i gotuj razem z nami!
Przygotowanie
15 min
Krok 1
10 min
Botwinkę dokładnie umyj i oczyść. Buraczki pokrój w kostkę, a resztę posiekaj. Umieść w garnku i zalej wodą, aby tylko wyrównała poziom buraczków. Dodaj bulion WINIARY i gotuj całość ok. 10-15 min. Po tym czasie odstaw do wystudzenia.
Krok 2
2 min
Wystudzony płyn wymieszaj z jogurtem. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek oraz posiekany koperek.
Krok 3
2 min
Ogórek umyj i zetrzyj na grubej tarce. Dodaj do reszty składników.
Krok 4
1 min
Całość dokładnie wymieszaj i dopraw solą oraz pieprzem. Podawaj z posiekanym koperkiem lub szczypiorkiem, cytryną i ulubionymi dodatkami.
Chłodnik najlepiej smakuje schłodzony.
Krok 1
z
4
Botwinkę dokładnie umyj i oczyść. Buraczki pokrój w kostkę, a resztę posiekaj. Umieść w garnku i zalej wodą, aby tylko wyrównała poziom buraczków. Dodaj bulion WINIARY i gotuj całość ok. 10-15 min. Po tym czasie odstaw do wystudzenia.
Krok 2
z
4
Wystudzony płyn wymieszaj z jogurtem. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek oraz posiekany koperek.
Krok 3
z
4
Ogórek umyj i zetrzyj na grubej tarce. Dodaj do reszty składników.
Krok 4
z
4
Całość dokładnie wymieszaj i dopraw solą oraz pieprzem. Podawaj z posiekanym koperkiem lub szczypiorkiem, cytryną i ulubionymi dodatkami.
Chłodnik najlepiej smakuje schłodzony.
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0