Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Kotlety z selera a la mielony

0
30 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

2 
Cebula
1 ząbek
Czosnek
100 g
Ser żółty
1 
Jajko
0.5 szklanka
Bułka tarta
1 
Seler naciowy
1 trochę
Papryka mielona

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
14.9 g
Białko
10.33 g
Tłuszcze
8.98 g
Wartość energetyczna
182.01 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

30 min
Krok 1
5 min
Cebulę i czosnek drobno posiekać i zeszklić na rozgrzanym tłuszczu.
Krok 2
10 min
Selera obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, dodać podsmażoną cebulę, czosnek, przyprawy (paprykę), trochę startego żółtego sera, trochę bułki tartej, żeby masę zagęścić i jajko. Wszystko wymieszać na jednolitą masę.
Krok 3
15 min
Masę formować w kotlety, obtaczać w bułce i smażyć na rozgrzanym oleju z dwóch stron na złoty kolor.
Kotlety z selera a la mielony

Krok 1 z 3

Cebulę i czosnek drobno posiekać i zeszklić na rozgrzanym tłuszczu.

Kotlety z selera a la mielony

Krok 2 z 3

Selera obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, dodać podsmażoną cebulę, czosnek, przyprawy (paprykę), trochę startego żółtego sera, trochę bułki tartej, żeby masę zagęścić i jajko. Wszystko wymieszać na jednolitą masę.

Kotlety z selera a la mielony

Krok 3 z 3

Masę formować w kotlety, obtaczać w bułce i smażyć na rozgrzanym oleju z dwóch stron na złoty kolor.

Kotlety z selera a la mielony to przepis na wegetariański posiłek. Kotlety możesz serwować z kluskami, ziemniakami lub kaszą. Przepis zasługuje na szczególną uwagę przez ciekawą fakturę i smak. Sprawdzi się on głównie u osób doceniających smak selera. Zobacz, jak stworzyć kotlety, w bezmięsnej odsłonie.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika