Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Ziemniaki utłucz przy pomocy tłuczka do ziemniaków. Cebule posiekaj drobno i wruć na patelnię razem z masłem. Smaż aż będzie miękka i rumiana. Dodaj ziemniaki i smaż aż będą ciepłe. Na końcu dodaj kefir, sól, pieprz oraz posiekane zioła i całość dokładnie wymieszaj.
Grzyby pokrój w plastry. Na osobnej patelni rozgrzej odrobinę tłuszczu i wrzuć grzyby. Smaż aż się zarumienią i stracą trochę objętości. Czosnek pokrój w plasterki i dodaj do grzybów. Smaż ok 1 min. Dodaj sos pieczeniowy oraz wodę i całość gotuj do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Na końcu całość dopraw pieprzem i ulubionymi ziołami.
Ziemniaki serwuj ze smażonymi grzybami i sosem. Świetnie będzie również do tego pasowało sadzone jajko.