Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Ziemniaki tłuczone z cebulą i boczkiem to idealny dodatek do różnego rodzaju mięs, ale też dobry pomysł na przekąskę. Dodanie przyprawy w płynie Maggi doda im wyrazistości i sprawi, że będą jeszcze smaczniejsze. Danie świetnie skomponuje się ze smakiem niedzielnego obiadu, a najlepiej smakuje jedzone z całą rodziną. Pycha!
Przygotowanie
40 min
Krok 1
5 min
Ziemniaki obieramy, płuczemy, zalewamy wodą, solimy i gotujemy do miękkosci.
Krok 2
5 min
Cebule obieramy, kroimy w kostkę, boczek kroimy w kostkę.
Krok 3
5 min
Na patelni podsmażamy cebulę z boczkiem na złoto dodając maggi.
Krok 4
5 min
Do ziemniaków dodajemy samą cebulkę z boczkiem bez tłuszczy i ugniatamy tłuczkiem.
Krok 1
z
4
Ziemniaki obieramy, płuczemy, zalewamy wodą, solimy i gotujemy do miękkosci.
Krok 2
z
4
Cebule obieramy, kroimy w kostkę, boczek kroimy w kostkę.
Krok 3
z
4
Na patelni podsmażamy cebulę z boczkiem na złoto dodając maggi.
Krok 4
z
4
Do ziemniaków dodajemy samą cebulkę z boczkiem bez tłuszczy i ugniatamy tłuczkiem.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0