Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Wytrawne naleśniki w stylu azjatyckim

Zgoda na odtwarzanie filmów na tej stronie

Chcemy pokazywać Ci filmy, które mogą Cię zainteresować.

Zezwalaj
Dodaj do CookBook

Wytrawne naleśniki w stylu azjatyckim

(0)
24 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest Agata
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  szklanka
Napój owsiany
1  szklanka
Mąka pszenna
1  szczypta
Sól
50  ml
Olej
1  kawałek
Brokuł
2 
Pieczarki
1  kawałek
Por
1 
Kolba kukurydzy
4  łyżek
Pasta do dań z patelni z sosem sojowym, imbirem i czosnkiem WINIARY
trochę
Olej
1  pęczek
Kolendra (opcjonalnie)
3  łyżek
Czarny sezam (opcjonalnie)
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
30.8 g
Wartość energetyczna
365.5 kcal
Tłuszcze
25.2 g
Białko
10.2 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Naleśniki kojarzą Ci się głównie z deserem albo przekąską dla najmłodszych? No to najwyższa pora to zmienić! Zapewniamy, że wytrawne naleśniki smakują naprawdę dobrze i z powodzeniem zastąpią pełnoprawny posiłek.

Dziś przygotujemy je wypełnione warzywami w stylu azjatyckim, a magicznym składnikiem będzie Pasta do dań z patelni z sosem sojowym, imbirem i czosnkiem WINIARY.

Zacznijmy od wytrawnego ciasta. Nasze będzie delikatne, lekko słone, dodatkowo w wersji wegańskiej. Następnie farsz – tu stawiamy na sezonowe warzywa, najlepiej ich końcówki. Im większy miszmasz na patelni, tym bardziej smak dania będzie złożony. U nas to brokuły, kukurydza, pieczarki i resztka pora. Żeby wszystkie te dodatki połączyć w całość i nadać im charakteru, użyjemy Pasty z sosem sojowym WINIARY. Jest aromatyczna, gęsta, pełna ziół i przetartych warzyw, przez co doskonale podkręci smak farszu i nada mu nieco orientalnego charakteru. Naleśniki podajemy z posiekaną kolendrą i dodatkiem czarnego sezamu. Pycha!

Przygotowanie

24 min
  • Krok 1

    5 min
    Mąkę wymieszaj z solą, olejem i napojem owsianym. Następnie odstaw ciasto na naleśniki na 30 minut w temperaturze pokojowej.
  • Krok 2

    5 min
    W międzyczasie wykrój kukurydzę z kolby, pieczarki zetrzyj na tarce, a brokuł drobniutko posiekaj.
  • Krok 3

    5 min
    Na patelni rozgrzej sporo oleju, następnie dodaj wszystkie warzywa. Smaż przez około 4-5 minut, ciągle mieszając.
  • Krok 4

    2 min
    Na koniec dodaj pastę WINIARY i smaż jeszcze przez 2 minuty, ciągle mieszając.
  • Krok 5

    1 min
    Farsz odstaw do wystudzenia.
  • Krok 6

    5 min
    Gotowe naleśniki napełnij farszem i zwiń w podłużne ruloniki lub złóż w trójkąty.
  • Krok 7

    1 min
    Możesz je podsmażyć lub od razu podać, podsypując posiekaną kolendrą i czarnym sezamem.
Wytrawne naleśniki w stylu azjatyckim

Krok 1 z 7

Mąkę wymieszaj z solą, olejem i napojem owsianym. Następnie odstaw ciasto na naleśniki na 30 minut w temperaturze pokojowej.

Wytrawne naleśniki w stylu azjatyckim

Krok 2 z 7

W międzyczasie wykrój kukurydzę z kolby, pieczarki zetrzyj na tarce, a brokuł drobniutko posiekaj.

Wytrawne naleśniki w stylu azjatyckim

Krok 3 z 7

Na patelni rozgrzej sporo oleju, następnie dodaj wszystkie warzywa. Smaż przez około 4-5 minut, ciągle mieszając.

Wytrawne naleśniki w stylu azjatyckim

Krok 4 z 7

Na koniec dodaj pastę WINIARY i smaż jeszcze przez 2 minuty, ciągle mieszając.

Wytrawne naleśniki w stylu azjatyckim

Krok 5 z 7

Farsz odstaw do wystudzenia.

Wytrawne naleśniki w stylu azjatyckim

Krok 6 z 7

Gotowe naleśniki napełnij farszem i zwiń w podłużne ruloniki lub złóż w trójkąty.

Wytrawne naleśniki w stylu azjatyckim

Krok 7 z 7

Możesz je podsmażyć lub od razu podać, podsypując posiekaną kolendrą i czarnym sezamem.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Danie główne
  • Kuchnia azjatycka
  • Niski poziom cukru
  • Niski poziom soli
  • Obiad
  • Porcja Warzywa/Owoce
  • Źródło błonnika

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Tartaletki wytrawne z ricottą i karczochem

    Tartaletki wytrawne z ricottą i karczochem

    30 min Łatwy
  • Wytrawne pisanki z chrzanową nutą

    Wytrawne pisanki z chrzanową nutą

    1 godz Średni
  • Muffiny w wersji wytrawnej – z gorgonzolą i gruszką

    Muffiny w wersji wytrawnej – z gorgonzolą i gruszką

    41 min Łatwy
  • Wytrawne ptysie z wędzonym łososiem i sosem chrzanowym

    Wytrawne ptysie z wędzonym łososiem i sosem chrzanowym

    1 godz Średni

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu