Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Kremowy ser gorgonzola tworzy najdoskonalszą kompozycję z dojrzałą, słodką gruszką. Czemu by nie spróbować tej kulinarnej kombinacji w prostych, ale wykwintnych muffinach z gruszką i gorgonzolą! Wyrośnięte na Proszku do pieczenia WINIARYgruszkowe muffinki w wersji wytrawnej z gorgonzolą to kwintesencja jesiennych smaków - pikantnej, grzybowej nuty sera i łagodnego miąższu świeżych owoców. Muffinki z gruszką po ostudzeniu podajemy solo lub z jogurtem naturalnym. Świetne na domowy podwieczorek lub imprezę; można je także zabrać ze sobą na lunch do szkoły lub do pracy.
Przygotowanie
41 min
Krok 1
3 min
Mąkę, proszek do pieczenia i sól wymieszaj w misce.
Krok 2
2 min
W drugiej wymieszaj wszystkie mokre składniki tj. mleko, olej i jajko.
Krok 3
2 min
Następnie do miski z mokrymi składnikami dosyp wszystkie suche składniki.
Krok 4
3 min
Dokładnie wymieszaj drewnianą łyżką.
Krok 5
3 min
Ser Gorgonzola rozdrobnij na niewielką kostkę i dorzuć do masy.
Krok 6
5 min
Gruszki umyj, obierz, pokrój w niewielką kostkę i również połącz z masą.
Krok 7
2 min
Tak przygotowaną masą wypełnij papilotki do muffinek lub foremki.
Krok 8
20 min
Piecz w piekarniku nagrzanym do 200°C przez 20 minut.
Krok 9
1 min
Wyjmij, ostudź i podawaj z jogurtem lub sauté.
Krok 1
z
9
Mąkę, proszek do pieczenia i sól wymieszaj w misce.
Krok 2
z
9
W drugiej wymieszaj wszystkie mokre składniki tj. mleko, olej i jajko.
Krok 3
z
9
Następnie do miski z mokrymi składnikami dosyp wszystkie suche składniki.
Krok 4
z
9
Dokładnie wymieszaj drewnianą łyżką.
Krok 5
z
9
Ser Gorgonzola rozdrobnij na niewielką kostkę i dorzuć do masy.
Krok 6
z
9
Gruszki umyj, obierz, pokrój w niewielką kostkę i również połącz z masą.
Krok 7
z
9
Tak przygotowaną masą wypełnij papilotki do muffinek lub foremki.
Krok 8
z
9
Piecz w piekarniku nagrzanym do 200°C przez 20 minut.
Krok 9
z
9
Wyjmij, ostudź i podawaj z jogurtem lub sauté.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0