Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Muffiny majonezowe z oliwkami, fetą i suszonymi pomidorami
Dodaj do CookBook

Muffiny majonezowe z oliwkami, fetą i suszonymi pomidorami

(0)
57 min
Średni
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
2  czubatych łyżek
Majonez Dekoracyjny WINIARY
1  łyżeczka
Proszek do pieczenia
1  szklanka
Mąka pszenna
1 
Jajko
0.5  szklanka
Mleko
0.5  opakowanie
Ser feta w kostkach
0.5  słoik
Suszone pomidory
40  g
Czarne oliwki
1  łyżeczka
Sól
trochę
Pieprz czarny
1  łyżeczka
Bazylia świeża
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
34.1 g
Wartość energetyczna
434.4 kcal
Tłuszcze
29.1 g
Białko
13.4 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Wytrawne muffiny majonezowe z oliwkami, serem feta i suszonymi pomidorami to prosta i efektowna przekąska na ciepło i na zimno. Ciasto na muffiny z suszonymi pomidorami, serem feta i oliwkami jest bardzo proste do zrobienia – mieszasz je krótko, mogą w nim pozostać grudki, a wtedy będą idealnie wyrastać! Gotowe muffinki z serem feta, oliwkami i pomidorkami można udekorować gałązkami świeżego tymianku i podać np. z filiżanką ulubionego bulionu, rosołu lub Barszczu czerwonego WINIARY. Są znakomite też do zwykłej herbaty!

Przygotowanie

57 min
  • Krok 1

    3 min
    Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia i solą.
  • Krok 2

    5 min
    W drugiej miseczce połącz mokre składniki (majonez, mleko, jajko), mieszamy,
  • Krok 3

    3 min
    Połącz i delitatnie wymieszaj składniki suche i mokre.
  • Krok 4

    3 min
    Kostki sera feta przekrój na pół, pomidory odsącz z zalewy, również pokrój na mniejsze kawałki.
  • Krok 5

    3 min
    Oliwki pokrój w plasterki.
  • Krok 6

    5 min
    Wszystkie dodatki wymieszaj z bazylią i dodaj do przygotowanego ciasta, delikatnie mieszając.
  • Krok 7

    5 min
    Przełóż ciasto do silikonowych foremek do muffinek wyłożonych papilotkami lub teflonowej formy do muffinek, do około 3/4 wysokości.
  • Krok 8

    30 min
    Piecz ok. 20-30 minut w 180 st. C.
Muffiny majonezowe z oliwkami, fetą i suszonymi pomidorami

Krok 1 z 8

Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia i solą.

Muffiny majonezowe z oliwkami, fetą i suszonymi pomidorami

Krok 2 z 8

W drugiej miseczce połącz mokre składniki (majonez, mleko, jajko), mieszamy,

Muffiny majonezowe z oliwkami, fetą i suszonymi pomidorami

Krok 3 z 8

Połącz i delitatnie wymieszaj składniki suche i mokre.

Muffiny majonezowe z oliwkami, fetą i suszonymi pomidorami

Krok 4 z 8

Kostki sera feta przekrój na pół, pomidory odsącz z zalewy, również pokrój na mniejsze kawałki.

Muffiny majonezowe z oliwkami, fetą i suszonymi pomidorami

Krok 5 z 8

Oliwki pokrój w plasterki.

Muffiny majonezowe z oliwkami, fetą i suszonymi pomidorami

Krok 6 z 8

Wszystkie dodatki wymieszaj z bazylią i dodaj do przygotowanego ciasta, delikatnie mieszając.

Muffiny majonezowe z oliwkami, fetą i suszonymi pomidorami

Krok 7 z 8

Przełóż ciasto do silikonowych foremek do muffinek wyłożonych papilotkami lub teflonowej formy do muffinek, do około 3/4 wysokości.

Muffiny majonezowe z oliwkami, fetą i suszonymi pomidorami

Krok 8 z 8

Piecz ok. 20-30 minut w 180 st. C.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Bez wieprzowiny
  • Jajka
  • Karnawał
  • Kuchnia europejska
  • Lunch
  • Pescetarian
  • Pieczenie
  • Popołudniowa przekąska
  • Przekąska
  • Przystawka
  • Walentynki
  • Warzywa
  • Wegetariańskie
  • Z jajkami
  • Źródło białka
  • Źródło błonnika

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Szpinakowe muffiny z jajkiem przepiórczym

    Szpinakowe muffiny z jajkiem przepiórczym

    1 godz 11 min Łatwy
  • Gryczane muffiny z kiszoną kapustą i grzybami

    Gryczane muffiny z kiszoną kapustą i grzybami

    1 godz 18 min Średni
  • Wegańskie muffiny czekoladowe z żurawiną

    Wegańskie muffiny czekoladowe z żurawiną

    41 min Łatwy
  • Muffiny w wersji wytrawnej – z gorgonzolą i gruszką

    Muffiny w wersji wytrawnej – z gorgonzolą i gruszką

    41 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu