Muffiny - babeczki
75min
Łatwy
3 łyżeczek
3
Jajko
125 g
Cukier
1 łyżeczka
Cynamon
1 opakowanie
Cukier wanilinowy WINIARY
1 szczypta
Sól
150 g
Masło
100 g
Migdały zmielone
150 g
Mąka
75 g
Kropelki czekoladowe
.
Wartości odżywcze
Białko
10.65 g
Węglowodany
55.71 g
Tłuszcze
33.56 g
Wartość energetyczna
543.78 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
75 min
Krok 1
5 min
Masło utrzyj z cukrem i solą aż do uzyskania jednolitej konsystencji.
Krok 2
3 min
Dodawaj po jednym jajku.
Krok 3
5 min
Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia i cynamonem, dodaj do ciasta i wymieszaj.
Krok 4
2 min
Pod koniec ucierania dodaj czekoladowe kropelki i migdały mielone.
Krok 5
5 min
Ciasto wyłóż do papierowych foremek lub natłuszczonych blaszanych form.
Krok 6
40 min
Piecz w temp. 175°C przez ok. 30 min.
Krok 7
15 min
Wystudzone muffiny posyp cukrem pudrem.
Przysmak na deser: maślane muffinki z cynamonem, migdałami i Cukrem wanilinowym WINIARY. Maślane muffinki z nutką cynamonu rosną pięknie na Proszku do pieczenia WINIARY, a wyjątkowy smak nadają im zmielone migdały i słodkie kropelki czekolady. Trzeba tylko pamiętać, aby suche i mokre składniki wymieszać na niezbyt gładką masę - dzięki temu ciasto na maślane muffinki będzie bardziej puszyste. Wystudzone muffinki posypujemy cukrem pudrem, a na wyjątkowe okazje możemy udekorować je odrobiną deserowej czekolady z likierem miętowym i podprażonymi lekko płatkami migdałów.
Komentarze 0