Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Muffiny - babeczki

0
52 min
Łatwy

Składniki

-
6 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

3 łyżeczek
3 
Jajko
125 g
Cukier
1 łyżeczka
Cynamon
1 paczka
1 szczypta
Sól
150 g
Masło
100 g
Migdały
150 g
Mąka pszenna pełnoziarnista
75 g
Czekolada do pieczenia, meksykańska, kwadraty

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Tłuszcze
33.56 g
Białko
10.65 g
Wartość energetyczna
543.79 kcal
Węglowodany
55.71 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

52 min
Krok 1
5 min
Masło utrzyj z cukrem i solą aż do uzyskania jednolitej konsystencji.
Krok 2
3 min
Dodawaj po jednym jajku.
Krok 3
5 min
Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia i cynamonem, dodaj do ciasta i wymieszaj.
Krok 4
2 min
Pod koniec ucierania dodaj czekoladowe kropelki i migdały mielone.
Krok 5
5 min
Ciasto wyłóż do papierowych foremek lub natłuszczonych blaszanych form.
Krok 6
0 min
Piecz w temp. 175°C przez ok. 30 min.
Krok 7
2 min
Wystudzone muffiny posyp cukrem pudrem.
Muffiny - babeczki

Krok 1 z 7

Masło utrzyj z cukrem i solą aż do uzyskania jednolitej konsystencji.

Muffiny - babeczki

Krok 2 z 7

Dodawaj po jednym jajku.

Muffiny - babeczki

Krok 3 z 7

Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia i cynamonem, dodaj do ciasta i wymieszaj.

Muffiny - babeczki

Krok 4 z 7

Pod koniec ucierania dodaj czekoladowe kropelki i migdały mielone.

Muffiny - babeczki

Krok 5 z 7

Ciasto wyłóż do papierowych foremek lub natłuszczonych blaszanych form.

Muffiny - babeczki

Krok 6 z 7

Piecz w temp. 175°C przez ok. 30 min.

Muffiny - babeczki

Krok 7 z 7

Wystudzone muffiny posyp cukrem pudrem.

Przysmak na deser: maślane muffinki z cynamonem, migdałami i Cukrem wanilinowym WINIARY. Maślane muffinki z nutką cynamonu rosną pięknie na Proszku do pieczenia WINIARY, a wyjątkowy smak nadają im zmielone migdały i słodkie kropelki czekolady. Trzeba tylko pamiętać, aby suche i mokre składniki wymieszać na niezbyt gładką masę - dzięki temu ciasto na maślane muffinki będzie bardziej puszyste. Wystudzone muffinki posypujemy cukrem pudrem, a na wyjątkowe okazje możemy udekorować je odrobiną deserowej czekolady z likierem miętowym i podprażonymi lekko płatkami migdałów.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika