Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Kostkę bulionu WINIARY rozpuszczamy w 2 szklankach wody, dodajemy 3 łyżeczki żelatyny, odstawiamy do wystudzenia.
Majonez dekoracyjny WINIARY mieszamy z sosem chrzanowym WINIARY, doprawiamy pieprzem. Żelatynę mieszamy z wodą, czekamy kilka minut aż napęcznieje, następnie lekko podgrzewamy do rozpuszczenia. Żelatynę hartujemy łyżką sosu i następnie wlewamy do pozostałej masy. Odstawiamy do lekkiego stężenia
Szynkę i ser kroimy w kostkę lub wyciskamy kształty (jak na zdjęciu). Natkę drzemy na małe kawałki. Można wedle uznania dodać inne dodatki (marchewka, kukurydza itp).
Wyparzone wydmuszki lub foremki stawiamy na podstawkach lub np. w wytłaczance.
Następnie przy pomocy rękawa lub strzykawki wtłaczamy na dno tężejący sos chrzanowo- majonezowy, odstawiamy do lodówki. Kolejno wsypujemy delikatnie szynkę, ser i warzywne dodatki, zalewamy warstwą tężejącego bulionu, odstawiamy do zastygnięcia.
Krok piąty powtarzamy do wykończenia składników/ do zapełnienia foremek.
Po całkowitym wystygnięciu (najlepiej w lodówce) wyjmujemy z foremek lub obieramy ze skorupek.
Podajemy jak samodzielna przystawka.
Część bulionu można zabarwić sokiem z buraka dla lepszego efektu.
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze 0