Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Zacznij od przygotowania ptysiów, jeśli masz zamiar upiec je samodzielnie. Jeśli masz gotowe ptysie - przejdź od razu do kroku 7.
250 ml wody zagotuj z solą i masłem. Następnie dodaj mąkę i energicznie wymieszaj. Ciasto powinno być gładkie i lśniące.
Po wystudzeniu ciasta dodawaj do niego kolejno jajka i cały czas ucieraj, aby uzyskać jednolitą masę.
Rozgrzej piekarnik do 200°C i przygotuj blachę, wykładając ją papierem do pieczenia.
Gotowe ciasto przełóż do rękawa cukierniczego (możesz też użyć woreczka z grubej folii, w którym odetniesz jeden z rogów) i wyciskaj porcje wielkości orzecha włoskiego na przygotowaną blachę.
Ptysie piecz 15 - 20 minut, do momentu aż uzyskają złocisto-brązowy kolor.
Wystudzone ptysie przekrój w poziomie na pół.
Cebulę obierz i pokrój w piórka, awokado w plasterki, a plastry łososia na mniejsze kawałki.
Połówki ptysi posmaruj od wewnątrz Sosem Chrzanowym Winiary.
Na ich dolnych częściach ułóż pokrojone składniki i posyp je posiekanym koperkiem, a na koniec przykryj górnymi częściami ptysi.
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze 0