Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Zacznij od przygotowania ptysiów, jeśli masz zamiar upiec je samodzielnie. Jeśli masz gotowe ptysie - przejdź od razu do kroku 7.
250 ml wody zagotuj z solą i masłem. Następnie dodaj mąkę i energicznie wymieszaj. Ciasto powinno być gładkie i lśniące.
Po wystudzeniu ciasta dodawaj do niego kolejno jajka i cały czas ucieraj, aby uzyskać jednolitą masę.
Rozgrzej piekarnik do 200°C i przygotuj blachę, wykładając ją papierem do pieczenia.
Gotowe ciasto przełóż do rękawa cukierniczego (możesz też użyć woreczka z grubej folii, w którym odetniesz jeden z rogów) i wyciskaj porcje wielkości orzecha włoskiego na przygotowaną blachę.
Ptysie piecz 15 - 20 minut, do momentu aż uzyskają złocisto-brązowy kolor.
Wystudzone ptysie przekrój w poziomie na pół.
Cebulę obierz i pokrój w piórka, awokado w plasterki, a plastry łososia na mniejsze kawałki.
Połówki ptysi posmaruj od wewnątrz Sosem Chrzanowym Winiary.
Na ich dolnych częściach ułóż pokrojone składniki i posyp je posiekanym koperkiem, a na koniec przykryj górnymi częściami ptysi.
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze 0