Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zupa Minestrone

0
36 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 łyżka
Oliwa z oliwek
0.5 
Cebula
0.5 
Por
1 kawałek
Seler naciowy
0.5 
Papryka czerwona
3 ząbków
Czosnek
1 
Liść laurowy
0.5 łyżeczka
Tymianek
1 
Cukinia
2 porcji
Fasolka zielona
2 
Pomidor malinowy
0.5 szklanka
Fasola biała
0.5 szklanka
Makaron jajeczny
1 trochę
Bazylia świeża
1 trochę
Parmezan tarty
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
10.84 g
Węglowodany
36.64 g
Tłuszcze
6.3 g
Wartość energetyczna
237.81 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

36 min
Krok 1
10 min
Wszystkie warzywa pokrój w kostkę.
Krok 2
10 min
Oliwę rozgrzej w dużym garnku. Dodaj do niej cebulę, por i seler. Warzywa duś pod przykryciem około 10 minut, do miękkości tak aby się nie przypaliły. Na koniec dodaj czosnek i smaż jeszcze około minuty.
Krok 3
15 min
Dodaj bulion, przyprawy, resztę warzyw i fasolę. Gotuj jeszcze około 15 minut.
Krok 4
1 min
Podawaj z makaronem, bazylią i parmezanem.
Zupa Minestrone

Krok 1 z 4

Wszystkie warzywa pokrój w kostkę.

Zupa Minestrone

Krok 2 z 4

Oliwę rozgrzej w dużym garnku. Dodaj do niej cebulę, por i seler. Warzywa duś pod przykryciem około 10 minut, do miękkości tak aby się nie przypaliły. Na koniec dodaj czosnek i smaż jeszcze około minuty.

Zupa Minestrone

Krok 3 z 4

Dodaj bulion, przyprawy, resztę warzyw i fasolę. Gotuj jeszcze około 15 minut.

Zupa Minestrone

Krok 4 z 4

Podawaj z makaronem, bazylią i parmezanem.

Znudziła Cię tradycyjna zupa jarzynowa? Skuś się na zupę minestrone! Ta klasyczna zupa włoska z pewnością przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom warzyw. Fasolka, pomidory malinowe, seler i świeża bazylia – jeśli lubisz takie połączenia, koniecznie sprawdź nasz przepis na niesamowitą zupę minestrone! Smacznego!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika