Zupa Minestrone
36min
Łatwy
1 łyżka
Oliwa z oliwek
0.5
Cebula
0.5
Por
1 kawałek
Seler naciowy
0.5
Papryka czerwona
3 ząbków
Czosnek
1
Liść laurowy
0.5 łyżeczka
Tymianek
1
Cukinia
2 porcji
Fasolka zielona
2
Pomidor malinowy
0.5 szklanka
Fasola biała
0.5 szklanka
Makaron jajeczny
1 trochę
Bazylia świeża
1 trochę
Parmezan tarty
2 kostek
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz
.
Wartości odżywcze
Białko
10.84 g
Węglowodany
36.64 g
Tłuszcze
6.3 g
Wartość energetyczna
237.81 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
36 min
Krok 1
10 min
Wszystkie warzywa pokrój w kostkę.
Krok 2
10 min
Oliwę rozgrzej w dużym garnku. Dodaj do niej cebulę, por i seler. Warzywa duś pod przykryciem około 10 minut, do miękkości tak aby się nie przypaliły. Na koniec dodaj czosnek i smaż jeszcze około minuty.
Krok 3
15 min
Dodaj bulion, przyprawy, resztę warzyw i fasolę. Gotuj jeszcze około 15 minut.
Krok 4
1 min
Podawaj z makaronem, bazylią i parmezanem.
Znudziła Cię tradycyjna zupa jarzynowa? Skuś się na zupę minestrone! Ta klasyczna zupa włoska z pewnością przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom warzyw. Fasolka, pomidory malinowe, seler i świeża bazylia – jeśli lubisz takie połączenia, koniecznie sprawdź nasz przepis na niesamowitą zupę minestrone! Smacznego!
Komentarze 0