Odcinek 22


Gośćmi Davida są Pan Marek i jego szef pan Stefan. Marek dołącza do Programu chcąc przypodobać się szefowi i licząc na awans. Stefan przekonuje Marka, że gotowanie to znakomity sposób na ćwiczenie koncentracji i nie chce słuchać o tematach zawodowych. Czy dzięki Kaszotto z mięsnymi kuleczkami Marek zdobędzie uznanie szefa?

Kaszotto cukinia i szpinak WINIARY z mięsnymi kuleczkami

30 min
4 porcje

Składniki:


  • 1 opakowanie Kaszotto cukinia szpinak Winiary
  • 400 g mielonego mięsa wołowo-wieprzowego
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • płaska łyżeczka słodkiej papryki
  • płaska łyżeczka soli
  • płaska łyżeczka kuminu mielonego
  • płaska łyżeczka nasion kolendry mielonej
  • pieprz
  • natka pietruszki
Kaszotto cukinia i szpinak WINIARY z mięsnymi kuleczkami

Przygotowanie:


Kaszotto przygotuj wg przepisu na opakowaniu.

W między czasie mięso wrzuć do miski. Obierz cebulę i zetrzyj ją na tarce (na grubych oczkach) do miski z mięsem. Czosnek wyciśnij przez praskę. Dodaj przyprawy, dopraw solą i pieprzem. Uformuj kuleczki o grubości orzecha włoskiego. Połóż kuleczki na blachę. Piecz w 180 st góra dół przez około 15 min, aż mięso ładnie się zarumieni. Po tym czasie pulpeciki wyciągnij z piekarnika.

Kaszotto serwuj w misce. Ułóż kuleczki na kaszotto. Posyp posiekanej natką pietruszki.