Odcinek 6


Gdzie pojawia się zwada, tam niezbędne jest aromatyczne danie zaserwowane na zgodę. W końcu nic tak nie zbliża, jak wspólne gotowanie. David ponownie gości Igora i Kornelię, z którymi zaserwuje kaszotto buraczkowe z dodatkiem wędzonego pstrąga. Pstrąga szczególnie upodobał sobie Igor, bo kojarzy mu się z wędkarskimi wyprawami.

Kaszotto buraczkowe z dodatkiem wędzonego pstrąga

35 min.
4 porcje


  • Kaszotto:
  • 1 opakowanie Kaszotto buraczkowego WINIARY
  • masło
  • ser grana padano
  • cytryna
  • sól
  • pieprz
  • Dodatki:
  • 1 wędzony pstrąg
  • 1 jogurt bałkański
  • 1 korzeń chrzanu
  • 1 cytryna
  • pęczek szczypiorku
  • czarny pieprz
  • oliwa z oliwek lub olej rzepakowy filtrowany na zimno
Kaszotto buraczkowe z dodatkiem wędzonego pstrąga

Kaszotto:


Zetrzyj chrzan do miski. Pokrop go cytryną. Wymieszaj z jogurtem i dopraw solą do smaku.

Posiekaj drobno szczypiorek. Wytnij filety z pstrąga i oczyść je z ości, a następnie podziel filety na małe kawałeczki.

Ugotuj Kaszotto według instrukcji podanej na opakowaniu. Dodaj masło, 2 łyżki startego sera grana padano i kilka kropli cytryny do smaku. Dopraw solą i pieprzem.

Podanie:


Serwuj Kaszotto na płaskim talerzu. Na kaszy ułóż kilka kawałków wędzonej ryby oraz łyżkę jogurtu z chrzanem, zetrzyj skórkę z cytryny bezpośrednio nad talerzem. Posyp szczypiorkiem i skrop oliwą/olejem.