Teraz dzięki nowemu Risotto od WINIARY możesz przygotować idealnie włoskie danie zaledwie w 30 minut!
Paprykowo-pomidorowe risotto WINIARY to połączenie Twoich ulubionych składników. Dojrzałe pomidory, słodka czerwona papryka oraz szczypta delikatnej papryczki chili zostały wzbogacone o parmezan i aromatyczne przyprawy najwyższej jakości. Całość dopełnia specjalny włoski ryż Carnaroli, dzięki któremu paprykowo-pomidorowe risotto ma tak cudownie kremową konsystencję.
Sprawdź, jak łatwo możesz je przygotować!
1. Cebulę pokrój w drobną kostkę, a następnie zeszklij ją w garnku na niewielkiej ilości oleju. Dodaj ryż do garnka i smaż razem z cebulą przez 30 sekund cały czas mieszając.
2. Wlej do garnka 600 ml zimnej wody oraz dodaj zawartość saszetki z sosem, dobrze wymieszaj i zagotuj.
3. Gotuj na średnim ogniu przez 15 minut od czasu do czasu mieszając. Następnie zdejmij z ognia, dodaj masło, dobrze wymieszaj i odczekaj 5 minut.
4. Filet z kurczaka pokrój w drobną kostkę i podsmaż na patelni na złocisty kolor. Risotto podawaj z podsmażonym kurczakiem.
RYŻ. Składniki: biały ryż Carnaroli.
Może zawierać: gluten, seler.
SOS PAPRYKA I POMIDOR. Składniki: suszone warzywa (czerwona papryka 21.3%, pomidor 17.3%, cebula, czosnek), sól, śmietanka w proszku (z mleka), ser w proszku (z mleka) 7.7% (w tym parmezan 5.5%), skrobia kukurydziana, mąka pszenna, przyprawy (pieprz czarny, papryka chili), aromaty, ekstrakt drożdży, olej palmowy, serwatka w proszku (z mleka).
Może zawierać: jaja, soję, seler, gorczycę.
Wartość odżywcza po przyrządzeniu w 100 g | w 1 porcji (ok. 348 g) | % RWS w 1 porcji | w 100 g produktu przed przyrządzeniem | |
---|---|---|---|---|
Wartość energetyczna | 89 kcal | 311 kcal | 16 % | 305 kcal |
Białko | 5.5 g | 19.2 g | 38 % | 12.4 g |
Węglowodany | 13.3 g | 46.4 g | 18 % | 37.3 g |
w tym cukier | 0.7 g | 2.3 g | 3 % | 21.4 g |
Tłuszcze | 1.4 g | 4.8 g | 7 % | 9.5 g |
w tym nasycone | 0.7 g | 2.6 g | 13 % | 5.4 g |
Błonnik | 0.7 g | 2.4 g | - | 10.5 g |
Sól | 0.50 g | 1.8 g | 29 % | 19.7 g |
Komentarze 16