Sałatka grillowa
25min
Łatwy
2
Ogórek
2
Pomidory
1 pęczek
Rzodkiewka
2 ząbków
Czosnek
3 łyżek
1 trochę
Sól
1 opakowanie
Ser feta
1 trochę
Pieprz czarny
0.5 puszka
Kukurydza konserwowa
.
Wartości odżywcze
Białko
12.26 g
Węglowodany
17.79 g
Tłuszcze
23.05 g
Wartość energetyczna
320.5 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
25 min
Krok 1
10 min
Ogórek, pomidor, ser feta pokrój w grubą kostkę, rzodkiewkę w plasterki.
Krok 2
10 min
Dodaj kukurydzę, rozdrobniony czosnek, sól, pieprz, majonez.
Krok 3
5 min
Wszystko razem dokładnie wymieszaj. Podawaj do mięs z grilla.
Grillowanie to doskonały sposób na spędzenie wolnego czasu w gronie rodziny i przyjaciół. Polacy są w nim mistrzami, dlatego rzadko zdarza się, żeby jedynym składnikiem grillowego menu była kiełbasa. Eksperymentujemy z różnymi rodzajami mięs, warzywami i wieloma innymi dodatkami. Dlaczego więc nie wypróbować czegoś nowego, jeśli chodzi o sałatki do grilla? Nasza propozycja bazuje na świeżych, sezonowych produktach. Z pewnością będzie hitem!
Żeby stworzyć sałatkę grillową, sięgnij po ogórki, pomidory i rzodkiewki. Będzie świeżo, ale jednocześnie odrobinę pikantnie. Ser feta z kolei spowoduje, że sałatka zyska naturalnie słonawy smak. Odrobina Majonezu Dekoracyjnego WINIARY nada całości aksamitnego wykończenia.
Zacznij od pokrojenia w grubą kostkę ogórków, pomidorów oraz sera feta. Rzodkiewkę pokrój w plasterki. Następnie dodaj do nich kukurydzę i czosnek przeciśnięty przez praskę (może być też drobno posiekany). Nie zapomnij o szczypcie soli, pieprzu i majonezie. Całość dokładnie wymieszaj.
Sałatkę możesz podawać nie tylko do mięs z grilla, choć rzeczywiście doskonale się z nimi komponuje. Fakt, że da się ją przygotować w mniej niż pół godziny czyni z niej świetny dodatek do tradycyjnych domowych pieczeni albo innych mięsnych dań obiadowych w tygodniu czy też na specjalne okazje. Jej smak docenią zarówno mięsożercy, jak i miłośnicy jarskich propozycji!
Żeby stworzyć sałatkę grillową, sięgnij po ogórki, pomidory i rzodkiewki. Będzie świeżo, ale jednocześnie odrobinę pikantnie. Ser feta z kolei spowoduje, że sałatka zyska naturalnie słonawy smak. Odrobina Majonezu Dekoracyjnego WINIARY nada całości aksamitnego wykończenia.
Zacznij od pokrojenia w grubą kostkę ogórków, pomidorów oraz sera feta. Rzodkiewkę pokrój w plasterki. Następnie dodaj do nich kukurydzę i czosnek przeciśnięty przez praskę (może być też drobno posiekany). Nie zapomnij o szczypcie soli, pieprzu i majonezie. Całość dokładnie wymieszaj.
Sałatkę możesz podawać nie tylko do mięs z grilla, choć rzeczywiście doskonale się z nimi komponuje. Fakt, że da się ją przygotować w mniej niż pół godziny czyni z niej świetny dodatek do tradycyjnych domowych pieczeni albo innych mięsnych dań obiadowych w tygodniu czy też na specjalne okazje. Jej smak docenią zarówno mięsożercy, jak i miłośnicy jarskich propozycji!
Komentarze 1