Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sałatka grillowa

0
25 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

2 
Ogórek
2 
Pomidory
1 pęczek
Rzodkiewka
2 ząbków
Czosnek
3 płaskich łyżek
1 trochę
Sól
1 paczka
Ser feta
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

25 min
Krok 1
10 min
Ogórek, pomidor, ser feta pokrój w grubą kostkę, rzodkiewkę w plasterki.
Krok 2
10 min
Dodaj kukurydzę, rozdrobniony czosnek, sól, pieprz, majonez.
Krok 3
5 min
Wszystko razem dokładnie wymieszaj. Podawaj do mięs z grilla.
Sałatka grillowa

Krok 1 z 3

Ogórek, pomidor, ser feta pokrój w grubą kostkę, rzodkiewkę w plasterki.

Sałatka grillowa

Krok 2 z 3

Dodaj kukurydzę, rozdrobniony czosnek, sól, pieprz, majonez.

Sałatka grillowa

Krok 3 z 3

Wszystko razem dokładnie wymieszaj. Podawaj do mięs z grilla.

Grillowanie to doskonały sposób na spędzenie wolnego czasu w gronie rodziny i przyjaciół. Polacy są w nim mistrzami, dlatego rzadko zdarza się, żeby jedynym składnikiem grillowego menu była kiełbasa. Eksperymentujemy z różnymi rodzajami mięs, warzywami i wieloma innymi dodatkami. Dlaczego więc nie wypróbować czegoś nowego, jeśli chodzi o sałatki do grilla? Nasza propozycja bazuje na świeżych, sezonowych produktach. Z pewnością będzie hitem!



Żeby stworzyć sałatkę grillową, sięgnij po ogórki, pomidory i rzodkiewki. Będzie świeżo, ale jednocześnie odrobinę pikantnie. Ser feta z kolei spowoduje, że sałatka zyska naturalnie słonawy smak. Odrobina Majonezu Dekoracyjnego WINIARY nada całości aksamitnego wykończenia.



Zacznij od pokrojenia w grubą kostkę ogórków, pomidorów oraz sera feta. Rzodkiewkę pokrój w plasterki. Następnie dodaj do nich kukurydzę i czosnek przeciśnięty przez praskę (może być też drobno posiekany). Nie zapomnij o szczypcie soli, pieprzu i majonezie. Całość dokładnie wymieszaj.



Sałatkę możesz podawać nie tylko do mięs z grilla, choć rzeczywiście doskonale się z nimi komponuje. Fakt, że da się ją przygotować w mniej niż pół godziny czyni z niej świetny dodatek do tradycyjnych domowych pieczeni albo innych mięsnych dań obiadowych w tygodniu czy też na specjalne okazje. Jej smak docenią zarówno mięsożercy, jak i miłośnicy jarskich propozycji!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika