
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł
Sałatka grillowa
Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Żeby stworzyć sałatkę grillową, sięgnij po ogórki, pomidory i rzodkiewki. Będzie świeżo, ale jednocześnie odrobinę pikantnie. Ser feta z kolei spowoduje, że sałatka zyska naturalnie słonawy smak. Odrobina Majonezu Dekoracyjnego WINIARY nada całości aksamitnego wykończenia.
Zacznij od pokrojenia w grubą kostkę ogórków, pomidorów oraz sera feta. Rzodkiewkę pokrój w plasterki. Następnie dodaj do nich kukurydzę i czosnek przeciśnięty przez praskę (może być też drobno posiekany). Nie zapomnij o szczypcie soli, pieprzu i majonezie. Całość dokładnie wymieszaj.
Sałatkę możesz podawać nie tylko do mięs z grilla, choć rzeczywiście doskonale się z nimi komponuje. Fakt, że da się ją przygotować w mniej niż pół godziny czyni z niej świetny dodatek do tradycyjnych domowych pieczeni albo innych mięsnych dań obiadowych w tygodniu czy też na specjalne okazje. Jej smak docenią zarówno mięsożercy, jak i miłośnicy jarskich propozycji!
Przygotowanie
Krok 1
10 minKrok 2
10 minKrok 3
5 minKrok 1 z 3
Ogórek, pomidor, ser feta pokrój w grubą kostkę, rzodkiewkę w plasterki.
Krok 2 z 3
Dodaj kukurydzę, rozdrobniony czosnek, sól, pieprz, majonez.
Krok 3 z 3
Wszystko razem dokładnie wymieszaj. Podawaj do mięs z grilla.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 2