Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Sałatka z pieczonym kurczakiem i paluszkami krabowymi to propozycja na niestandardową sałatkę, którą możesz podać jako dodatek do innych potraw na przyjęciu lub jako samodzielne danie.
Filet z kurczaka przygotowany w WINIARY POMYSŁ NA... PAPIRUS Soczysta pierś z kurczaka z papryką będzie soczysty i idealnie doprawiony, a do jego przygotowania nie musisz używać tłuszczu. Podstawą dania są sałaty – masłowa i lodowa oraz wiele świeżych warzyw – ogórek, pomidorki koktajlowe czy czerwona cebula.
Wyjątkowości sałacie doda przygotowany samodzielnie sos vinaigrette i paluszki krabowe. Sałatkę podawaj najlepiej na dużych, płaskich talerzach, a aby jeszcze bardziej zachwycić gości – fantazyjnie udekoruj ją przed podaniem.
Przygotowanie
32 min
Krok 1
5 min
Pierś kurczaka zawiniętą w WINIARY POMYSŁ NA... PAPIRUS smaż na suchej patelni, przez około 5 minut z każdej strony na średnim ogniu.
Krok 2
10 min
Paluszki krabowe pokrój w kawałki o grubości 1-2 centymetra, a usmażonego i przestudzonego kurczaka w plastry.
Krok 3
3 min
Z oliwy z oliwek, octu winnego i musztardy przygotuj sos vinaigrette i dopraw solą oraz pieprzem.
Krok 4
2 min
Umyte i osuszone sałaty porwij i wymieszaj razem z listkami natki pietruszki.
Krok 5
3 min
Umyte i nieobrane ogórki pokrój w niezbyt cienkie plasterki.
Krok 6
5 min
Pomidorki koktajlowe pokrój na połówki, a cebulę czerwoną w plasterki, później rozdziel je na krążki.
Krok 7
2 min
Mieszankę sałat (tuż przed podaniem) wymieszaj z sosem vinaigrette i przełóż na duży płaski talerz lub do miseczki, a wokół ułóż pomidorki i ogórki.
Krok 8
2 min
Na wierzch połóż 2-3 plasterki upieczonego kurczaka i pokrojone paluszki krabowe.
Krok 1
z
8
Pierś kurczaka zawiniętą w WINIARY POMYSŁ NA... PAPIRUS smaż na suchej patelni, przez około 5 minut z każdej strony na średnim ogniu.
Krok 2
z
8
Paluszki krabowe pokrój w kawałki o grubości 1-2 centymetra, a usmażonego i przestudzonego kurczaka w plastry.
Krok 3
z
8
Z oliwy z oliwek, octu winnego i musztardy przygotuj sos vinaigrette i dopraw solą oraz pieprzem.
Krok 4
z
8
Umyte i osuszone sałaty porwij i wymieszaj razem z listkami natki pietruszki.
Krok 5
z
8
Umyte i nieobrane ogórki pokrój w niezbyt cienkie plasterki.
Krok 6
z
8
Pomidorki koktajlowe pokrój na połówki, a cebulę czerwoną w plasterki, później rozdziel je na krążki.
Krok 7
z
8
Mieszankę sałat (tuż przed podaniem) wymieszaj z sosem vinaigrette i przełóż na duży płaski talerz lub do miseczki, a wokół ułóż pomidorki i ogórki.
Krok 8
z
8
Na wierzch połóż 2-3 plasterki upieczonego kurczaka i pokrojone paluszki krabowe.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0