Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Pierś kurczaka zawiniętą w WINIARY POMYSŁ NA... PAPIRUS smaż na suchej patelni, przez około 5 minut z każdej strony na średnim ogniu.
Paluszki krabowe pokrój w kawałki o grubości 1-2 centymetra, a usmażonego i przestudzonego kurczaka w plastry.
Z oliwy z oliwek, octu winnego i musztardy przygotuj sos vinaigrette i dopraw solą oraz pieprzem.
Umyte i osuszone sałaty porwij i wymieszaj razem z listkami natki pietruszki.
Umyte i nieobrane ogórki pokrój w niezbyt cienkie plasterki.
Pomidorki koktajlowe pokrój na połówki, a cebulę czerwoną w plasterki, później rozdziel je na krążki.
Mieszankę sałat (tuż przed podaniem) wymieszaj z sosem vinaigrette i przełóż na duży płaski talerz lub do miseczki, a wokół ułóż pomidorki i ogórki.
Na wierzch połóż 2-3 plasterki upieczonego kurczaka i pokrojone paluszki krabowe.
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze 0