Sałata lodowa z fetą
25min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
10.3 g
Węglowodany
18.98 g
Tłuszcze
20.37 g
Wartość energetyczna
286.57 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
25 min
Krok 1
10 min
Warzywa opłukać. Sałatę porwać na kawałki, pomidorki przekrawać na pół, kiełki także opłukać, ogórek obrać i pokroić w półplasterki. Fetę pokroić w kostkę, cebulę czerwoną w cienkie plastry. Dodać kukurydzę i posiekany szczypiorek.
Krok 2
10 min
Wymieszać olej (z ziołami) z pieprzem, małą ilością soli i wodą, wcisnąć sok z limonki i tak otrzymanym sosem polać sałatkę.
Krok 3
5 min
Wymieszać i wstawić na trochę do lodówki, by smaki się połączyły.
Nie ma nic delikatniejszego niż sałatka lodowa z serem feta, którą możesz wykonać w każdej chwili. Pasuje na drugie śniadanie, do obiadu czy na kolację z dodatkiem grzanek. Sałatę lodową z serem feta możesz dodać do kebaba lub podać latem do grillowanego mięsa. Tyle zastosować a tak niewiele pracy, przekonaj się! :)
Komentarze 0