Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sałata lodowa z fetą

0
25 min
Łatwy

Składniki

-
6 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

27 dag
Ser feta
1 główka
Sałata lodowa
15 
Pomidorki koktajlowe
0.5 
Ogórek zielony
5 dag
Mieszanka kiełków
6 łyżek
Kukurydza Konserwowa
1 
Cebula czerwona
0.5 pęczek
Szczypiorek
4 łyżek
Olej z ziołami
0.33 łyżeczka
Pieprz mielony kolorowy
0.5 
Limonka
3 łyżek
Woda

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
286.57 kcal
Węglowodany
18.98 g
Białko
10.3 g
Tłuszcze
20.37 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

25 min
Krok 1
10 min
Warzywa opłukać. Sałatę porwać na kawałki, pomidorki przekrawać na pół, kiełki także opłukać, ogórek obrać i pokroić w półplasterki. Fetę pokroić w kostkę, cebulę czerwoną w cienkie plastry. Dodać kukurydzę i posiekany szczypiorek.
Krok 2
10 min
Wymieszać olej (z ziołami) z pieprzem, małą ilością soli i wodą, wcisnąć sok z limonki i tak otrzymanym sosem polać sałatkę.
Krok 3
5 min
Wymieszać i wstawić na trochę do lodówki, by smaki się połączyły.
Sałata lodowa z fetą

Krok 1 z 3

Warzywa opłukać. Sałatę porwać na kawałki, pomidorki przekrawać na pół, kiełki także opłukać, ogórek obrać i pokroić w półplasterki. Fetę pokroić w kostkę, cebulę czerwoną w cienkie plastry. Dodać kukurydzę i posiekany szczypiorek.

Sałata lodowa z fetą

Krok 2 z 3

Wymieszać olej (z ziołami) z pieprzem, małą ilością soli i wodą, wcisnąć sok z limonki i tak otrzymanym sosem polać sałatkę.

Sałata lodowa z fetą

Krok 3 z 3

Wymieszać i wstawić na trochę do lodówki, by smaki się połączyły.

Nie ma nic delikatniejszego niż sałatka lodowa z serem feta, którą możesz wykonać w każdej chwili. Pasuje na drugie śniadanie, do obiadu czy na kolację z dodatkiem grzanek. Sałatę lodową z serem feta możesz dodać do kebaba lub podać latem do grillowanego mięsa. Tyle zastosować a tak niewiele pracy, przekonaj się! :)
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika