Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Kebab na frytkach

0
25 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

3 łyżek
400 g
Pierś z kurczaka
2 
Pomidory
600 g
Frytki
0.5 
Kapusta pekińska
3 łyżek
Ketchup łagodny WINIARY
1 szczypta
Słodka papryka
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
574.16 kcal
Węglowodany
44.98 g
Białko
26.9 g
Tłuszcze
31.81 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

25 min
Krok 1
5 min
Piersi z kurczaka kroimy w kostkę.
Krok 2
3 min
Wrzucamy mięso na rozgrzaną patelnię z tłuszczem, dodajemy przyprawę kebab-gyros, paprykę, sól i pieprz.
Krok 3
8 min
Smażymy na złoty kolor.
Krok 4
2 min
Gdy mięso jest gotowe, nakładamy na talerze gorące frytki.
Krok 5
5 min
Nakładać na frytki pierś z kurczaka, majonez, kapustę pekińską, pomidory, sos czosnkowy, kapustę i to polać ketchupem.
Kebab na frytkach

Krok 1 z 5

Piersi z kurczaka kroimy w kostkę.

Kebab na frytkach

Krok 2 z 5

Wrzucamy mięso na rozgrzaną patelnię z tłuszczem, dodajemy przyprawę kebab-gyros, paprykę, sól i pieprz.

Kebab na frytkach

Krok 3 z 5

Smażymy na złoty kolor.

Kebab na frytkach

Krok 4 z 5

Gdy mięso jest gotowe, nakładamy na talerze gorące frytki.

Kebab na frytkach

Krok 5 z 5

Nakładać na frytki pierś z kurczaka, majonez, kapustę pekińską, pomidory, sos czosnkowy, kapustę i to polać ketchupem.

Klasyczny street food w domowym wydaniu. Kebab z mięsa z kurczaka, w towarzystwie świeżych warzyw, sosu czosnkowego WINIARY i majonezu dekoracyjnego WINIARY, to przysmak, który zasmakuje nie tylko dorosłym, ale i najmłodszym członkom rodziny. A dodatek w postaci frytek sprawi, że danie będzie jeszcze bardziej nietypowe. Smacznego!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika