Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Domowy kebab na ostro z wołowiną

0
30 min
Łatwy

Składniki

-
6 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 trochę
Przyprawa w płynie MAGGI
6 
Placki Tortilli
40 dag
Kapusta pekińska
25 dag
Kapusta czerwona
50 dag
Kebab wołowy
1 trochę
Sos chili
1 trochę
Ketchup łagodny WINIARY

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
12.3 g
Węglowodany
38.8 g
Tłuszcze
10.99 g
Wartość energetyczna
293.31 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

30 min
Krok 1
10 min
Mięso przekładamy na patelnię, dodajemy przyprawy oraz maggi i podsmażamy przez 10 minut.
Krok 2
5 min
Kapustę pekińską szatkujemy dość drobno.
Krok 3
10 min
Na placki tortilli nakładamy sos pikantny i ketchup. Całość rozsmarowujemy. Nakładamy kapustę pekińską, następnie czerwoną kapustę oraz porcję mięsa.
Krok 4
5 min
Zwijamy tortillę i wkładamy do nagrzanego grilla na 2 minuty - ładnie podpiekając. Następnie zawijamy tortille w folię aluminiową i podajemy tuż po przygotowaniu.
Domowy kebab na ostro z wołowiną

Krok 1 z 4

Mięso przekładamy na patelnię, dodajemy przyprawy oraz maggi i podsmażamy przez 10 minut.

Domowy kebab na ostro z wołowiną

Krok 2 z 4

Kapustę pekińską szatkujemy dość drobno.

Domowy kebab na ostro z wołowiną

Krok 3 z 4

Na placki tortilli nakładamy sos pikantny i ketchup. Całość rozsmarowujemy. Nakładamy kapustę pekińską, następnie czerwoną kapustę oraz porcję mięsa.

Domowy kebab na ostro z wołowiną

Krok 4 z 4

Zwijamy tortillę i wkładamy do nagrzanego grilla na 2 minuty - ładnie podpiekając. Następnie zawijamy tortille w folię aluminiową i podajemy tuż po przygotowaniu.

Domowy kebab z wołowiną na ostro świetnie smakuje, podany w plackach z pysznej wypiekanej w domu tortilli. Bardzo sycące danie, które możesz zabrać do pracy na obiad, jak również do szkoły. Smakowity kebab zaspokoi Twój głód na wiele godzin!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika