Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Domowy kebab z wołowiną na ostro świetnie smakuje, podany w plackach z pysznej wypiekanej w domu tortilli. Bardzo sycące danie, które możesz zabrać do pracy na obiad, jak również do szkoły. Smakowity kebab zaspokoi Twój głód na wiele godzin!
Mięso przekładamy na patelnię, dodajemy przyprawy oraz maggi i podsmażamy przez 10 minut.
Krok 2
5 min
Kapustę pekińską szatkujemy dość drobno.
Krok 3
10 min
Na placki tortilli nakładamy sos pikantny i ketchup. Całość rozsmarowujemy. Nakładamy kapustę pekińską, następnie czerwoną kapustę oraz porcję mięsa.
Krok 4
5 min
Zwijamy tortillę i wkładamy do nagrzanego grilla na 2 minuty - ładnie podpiekając. Następnie zawijamy tortille w folię aluminiową i podajemy tuż po przygotowaniu.
Krok 1
z
4
Mięso przekładamy na patelnię, dodajemy przyprawy oraz maggi i podsmażamy przez 10 minut.
Krok 2
z
4
Kapustę pekińską szatkujemy dość drobno.
Krok 3
z
4
Na placki tortilli nakładamy sos pikantny i ketchup. Całość rozsmarowujemy. Nakładamy kapustę pekińską, następnie czerwoną kapustę oraz porcję mięsa.
Krok 4
z
4
Zwijamy tortillę i wkładamy do nagrzanego grilla na 2 minuty - ładnie podpiekając. Następnie zawijamy tortille w folię aluminiową i podajemy tuż po przygotowaniu.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze
1
K
Konrad
OK.tylko skąd mam wsiąść mięso kebab,,zamówić kebaba...?
Komentarze 1