Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • MyMenu Plan
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów

Domowy kebab na ostro z wołowiną

(0)
30min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest Konczi
Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Składniki

6 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
trochę
Przyprawa w płynie MAGGI
6 
Placki Tortilli
40  dag
Kapusta pekińska
25  dag
Kapusta czerwona
50  dag
Kebab wołowy
trochę
Sos chili
trochę
Ketchup łagodny WINIARY
2  łyżeczek
Przyprawa do mięs
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
12.3 g
Węglowodany
38.8 g
Tłuszcze
10.99 g
Wartość energetyczna
293.31 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Domowy kebab z wołowiną na ostro świetnie smakuje, podany w plackach z pysznej wypiekanej w domu tortilli. Bardzo sycące danie, które możesz zabrać do pracy na obiad, jak również do szkoły. Smakowity kebab zaspokoi Twój głód na wiele godzin!

Przygotowanie

30 min
  • Krok 1

    10 min
    Mięso przekładamy na patelnię, dodajemy przyprawy oraz maggi i podsmażamy przez 10 minut.
  • Krok 2

    5 min
    Kapustę pekińską szatkujemy dość drobno.
  • Krok 3

    10 min
    Na placki tortilli nakładamy sos pikantny i ketchup. Całość rozsmarowujemy. Nakładamy kapustę pekińską, następnie czerwoną kapustę oraz porcję mięsa.
  • Krok 4

    5 min
    Zwijamy tortillę i wkładamy do nagrzanego grilla na 2 minuty - ładnie podpiekając. Następnie zawijamy tortille w folię aluminiową i podajemy tuż po przygotowaniu.
Domowy kebab na ostro z wołowiną

Krok 1 z 4

Mięso przekładamy na patelnię, dodajemy przyprawy oraz maggi i podsmażamy przez 10 minut.

Domowy kebab na ostro z wołowiną

Krok 2 z 4

Kapustę pekińską szatkujemy dość drobno.

Domowy kebab na ostro z wołowiną

Krok 3 z 4

Na placki tortilli nakładamy sos pikantny i ketchup. Całość rozsmarowujemy. Nakładamy kapustę pekińską, następnie czerwoną kapustę oraz porcję mięsa.

Domowy kebab na ostro z wołowiną

Krok 4 z 4

Zwijamy tortillę i wkładamy do nagrzanego grilla na 2 minuty - ładnie podpiekając. Następnie zawijamy tortille w folię aluminiową i podajemy tuż po przygotowaniu.

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 1

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
K Konrad

OK.tylko skąd mam wsiąść mięso kebab,,zamówić kebaba...?

Winiary
Expert

Można wykorzystać gotowe albo przyrządzić mięso wołowe i pociąć na cienkie plastry samodzielnie. :-)

Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Danie główne
  • Kanapki
  • Kuchnia Bliskiego Wschodu
  • Lunch
  • Obiad
  • Rodzinny posiłek
  • Warzywa

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Surówka do obiadu z kapusty pekińskiej

    25 min Łatwy
  • Biała kapusta gotowana na słodko

    52 min Łatwy
  • Łazanki z kiełbasą i kapustą kiszoną

    38 min Łatwy
  • Kapusta biała na gorąco

    1 godz 10 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu