Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Domowy kebab z wołowiną na ostro świetnie smakuje, podany w plackach z pysznej wypiekanej w domu tortilli. Bardzo sycące danie, które możesz zabrać do pracy na obiad, jak również do szkoły. Smakowity kebab zaspokoi Twój głód na wiele godzin!
Przygotowanie
30 min
Krok 1
10 min
Mięso przekładamy na patelnię, dodajemy przyprawy oraz maggi i podsmażamy przez 10 minut.
Krok 2
5 min
Kapustę pekińską szatkujemy dość drobno.
Krok 3
10 min
Na placki tortilli nakładamy sos pikantny i ketchup. Całość rozsmarowujemy. Nakładamy kapustę pekińską, następnie czerwoną kapustę oraz porcję mięsa.
Krok 4
5 min
Zwijamy tortillę i wkładamy do nagrzanego grilla na 2 minuty - ładnie podpiekając. Następnie zawijamy tortille w folię aluminiową i podajemy tuż po przygotowaniu.
Krok 1
z
4
Mięso przekładamy na patelnię, dodajemy przyprawy oraz maggi i podsmażamy przez 10 minut.
Krok 2
z
4
Kapustę pekińską szatkujemy dość drobno.
Krok 3
z
4
Na placki tortilli nakładamy sos pikantny i ketchup. Całość rozsmarowujemy. Nakładamy kapustę pekińską, następnie czerwoną kapustę oraz porcję mięsa.
Krok 4
z
4
Zwijamy tortillę i wkładamy do nagrzanego grilla na 2 minuty - ładnie podpiekając. Następnie zawijamy tortille w folię aluminiową i podajemy tuż po przygotowaniu.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze
1
K
Konrad
OK.tylko skąd mam wsiąść mięso kebab,,zamówić kebaba...?
Winiary
Expert
Można wykorzystać gotowe albo przyrządzić mięso wołowe i pociąć na cienkie plastry samodzielnie. :-)
Komentarze 1