Grillowany melon w bekonie
17min
Łatwy
2 łyżek
3 łyżek
Jogurt naturalny
1 łyżka
Miód
8 plastrów
Cienkie plastry boczku
1 główka
Sałata
1
Melon
.
Wartości odżywcze
Białko
4.73 g
Węglowodany
24.51 g
Tłuszcze
14.44 g
Wartość energetyczna
235.02 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
17 min
Krok 1
2 min
Majonez połącz jogurtem i miodem.

Krok 2
3 min
Melona obierz i pokrój na 8 części.
Krok 3
10 min
Każdą część owiń plastrem bekonu, zepnij wykałaczką i grilluj na rozgrzanym ruszcie około 8-10 minut.
Krok 4
2 min
Ułóż na liściach sałaty.
Zaskocz rodzinę i przyjaciół fantastycznym pomysłem na grillowaną przekąskę! Grillowany melon w bekonie to smakowita i prosta w przygotowaniu propozycja, która umili rodzinne spotkanie. Połączenie słodkiego, soczystego owocu z chrupiącymi paseczkami bekonu zaskoczy każdego, kto spróbuje tej przekąski po raz pierwszy. Dodatkowo sos przygotowany z Majonezu Dekoracyjnego WINIARY, jogurtu i miodu będzie idealnym uzupełnieniem grillowej przekąski.
Komentarze 0