Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Sałatka z grillowanych warzyw z sosem czosnkowym WINIARY to pyszna i kolorowa propozycja, która świetnie sprawdzi się jako przekąska, kolacja lub fit śniadanie.
Przygotowanie
30 min
Krok 1
15 min
Warzywa myjemy, paprykę kroimy w słupki, a pozostałe warzywa w plastry. Krążki bakłażana lekko solimy, po 5 minutach wycieramy ręcznikiem papierowym nadmiar soku. Wszystkie kawałki smarujemy oliwą i posypujemy przyprawą ziołową.
Krok 2
10 min
Warzywa kładziemy partiami na grillu i opiekamy kilka minut z obu stron.
Krok 3
5 min
Upieczone układamy na talerzu wg uznania i polewamy sosem czosnkowym WINIARY. Dekorujemy pokrojonymi pomidorkami i zieleniną. Podajemy z grzankami. Smacznego!
Krok 1
z
3
Warzywa myjemy, paprykę kroimy w słupki, a pozostałe warzywa w plastry. Krążki bakłażana lekko solimy, po 5 minutach wycieramy ręcznikiem papierowym nadmiar soku. Wszystkie kawałki smarujemy oliwą i posypujemy przyprawą ziołową.
Krok 2
z
3
Warzywa kładziemy partiami na grillu i opiekamy kilka minut z obu stron.
Krok 3
z
3
Upieczone układamy na talerzu wg uznania i polewamy sosem czosnkowym WINIARY. Dekorujemy pokrojonymi pomidorkami i zieleniną. Podajemy z grzankami. Smacznego!
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0