Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na paprykę
  • Promocja na mięso mielone
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Grillowany stek z pomidora bawole serce z sosem ziołowym Winiary

Grillowany stek z pomidora bawole serce z sosem ziołowym Winiary

(0)
26min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest David Gaboriaud

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
3 
Pomidor Bawole Serce
4  łyżek
Bułka tarta
trochę
Natka pietruszki
trochę
Bazylia świeża
1 
Cytryna
trochę
Oliwa z oliwek
trochę
Sos czosnkowy WINIARY
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
2.87 g
Węglowodany
12.96 g
Tłuszcze
2.2 g
Wartość energetyczna
84.28 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Szukasz inspiracji na grilla? Dobrze trafiłaś! Mamy dla Ciebie coś wyjątkowego — Grillowany stek z pomidora bawole serce z sosem ziołowym Winiary! To idealna propozycja dla wszystkich, którym znudziły się tradycyjne kiełbasy z rusztu. Ten przepis ucieszy nie tylko tych, którzy szukają nowych sposobów na grilla, ale również tych, którzy szukają rozwiązań niewymagających dużej ilości czasu. Sprawdź nasz przepis!

Przygotowanie

26 min
  • Krok 1

    10 min
    Pomidory pokrój na grube plastry o ok 1-1,5 cm grubości. Posmaruj oliwą i grilluj kilka minut z obu stron.
  • Krok 2

    7 min
    Na patelni na oliwie podsmaż bułkę tartą. Posiekaj natkę pietruszki i bazylię. Zetrzyj skórkę z cytryny.
  • Krok 3

    8 min
    Wymieszaj podsmażoną bułkę z ziołami i skórkami z cytryny. Skrop sokiem z cytryny. Taką kruszonką posyp grillowane pomidory.
  • Krok 4

    1 min
    Serwuj z sosem ziołowym Winiary i grzankami.
Grillowany stek z pomidora bawole serce z sosem ziołowym Winiary

Krok 1 z 4

Pomidory pokrój na grube plastry o ok 1-1,5 cm grubości. Posmaruj oliwą i grilluj kilka minut z obu stron.

Grillowany stek z pomidora bawole serce z sosem ziołowym Winiary

Krok 2 z 4

Na patelni na oliwie podsmaż bułkę tartą. Posiekaj natkę pietruszki i bazylię. Zetrzyj skórkę z cytryny.

Grillowany stek z pomidora bawole serce z sosem ziołowym Winiary

Krok 3 z 4

Wymieszaj podsmażoną bułkę z ziołami i skórkami z cytryny. Skrop sokiem z cytryny. Taką kruszonką posyp grillowane pomidory.

Grillowany stek z pomidora bawole serce z sosem ziołowym Winiary

Krok 4 z 4

Serwuj z sosem ziołowym Winiary i grzankami.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Danie główne
  • Grill
  • Przystawka
  • Warzywa

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Grillowane pomidory na toście z serem dojrzewającym

    Grillowane pomidory na toście z serem dojrzewającym

    30 min Łatwy
  • Grillowana pierś z kurczaka w marynacie ze skórek z cytryny, rozmarynu i oliwy

    Grillowana pierś z kurczaka w marynacie ze skórek z cytryny, rozmarynu i oliwy

    58 min Łatwy
  • Antrykot wołowy grillowany, podany z grillowaną cukinią

    Antrykot wołowy grillowany, podany z grillowaną cukinią

    1 godz Łatwy
  • Roladki z bakłażana nadziewane kaszą pęczak

    Roladki z bakłażana nadziewane kaszą pęczak

    55 min Średni

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu