Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Szukasz inspiracji na grilla? Dobrze trafiłaś! Mamy dla Ciebie coś wyjątkowego — Grillowany stek z pomidora bawole serce z sosem ziołowym Winiary! To idealna propozycja dla wszystkich, którym znudziły się tradycyjne kiełbasy z rusztu. Ten przepis ucieszy nie tylko tych, którzy szukają nowych sposobów na grilla, ale również tych, którzy szukają rozwiązań niewymagających dużej ilości czasu. Sprawdź nasz przepis!
Przygotowanie
26 min
Krok 1
10 min
Pomidory pokrój na grube plastry o ok 1-1,5 cm grubości. Posmaruj oliwą i grilluj kilka minut z obu stron.
Krok 2
7 min
Na patelni na oliwie podsmaż bułkę tartą. Posiekaj natkę pietruszki i bazylię. Zetrzyj skórkę z cytryny.
Krok 3
8 min
Wymieszaj podsmażoną bułkę z ziołami i skórkami z cytryny. Skrop sokiem z cytryny. Taką kruszonką posyp grillowane pomidory.
Krok 4
1 min
Serwuj z sosem ziołowym Winiary i grzankami.
Krok 1
z
4
Pomidory pokrój na grube plastry o ok 1-1,5 cm grubości. Posmaruj oliwą i grilluj kilka minut z obu stron.
Krok 2
z
4
Na patelni na oliwie podsmaż bułkę tartą. Posiekaj natkę pietruszki i bazylię. Zetrzyj skórkę z cytryny.
Krok 3
z
4
Wymieszaj podsmażoną bułkę z ziołami i skórkami z cytryny. Skrop sokiem z cytryny. Taką kruszonką posyp grillowane pomidory.
Krok 4
z
4
Serwuj z sosem ziołowym Winiary i grzankami.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0