Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Grillowany burger

0
29 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

400 g
Wołowina, mielona, 93% chudego mięsa / 7% tłuszczu, surowe
1 
Cebula
2 łyżek
Olej
4 
Bułka pszenna
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny
1 trochę
Słodka papryka

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
30.02 g
Wartość energetyczna
414 kcal
Białko
26.39 g
Tłuszcze
20.64 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

29 min
Krok 1
5 min
Wołowinę połącz z cebulą i olejem.
Krok 2
5 min
Dopraw Przyprawą w płynie, solą, pieprzem i papryką. Całość dokładnie wymieszaj.
Krok 3
4 min
Uformuj 4 burgery.
Krok 4
10 min
Rozgrzej ruszt lub patelnię grillową. Piecz burgery przez około 10 minut.
Krok 5
5 min
Bułki przekrój. Burgery podawaj w bułce z Sosem barbecue.
Grillowany burger

Krok 1 z 5

Wołowinę połącz z cebulą i olejem.

Grillowany burger

Krok 2 z 5

Dopraw Przyprawą w płynie, solą, pieprzem i papryką. Całość dokładnie wymieszaj.

Grillowany burger

Krok 3 z 5

Uformuj 4 burgery.

Grillowany burger

Krok 4 z 5

Rozgrzej ruszt lub patelnię grillową. Piecz burgery przez około 10 minut.

Grillowany burger

Krok 5 z 5

Bułki przekrój. Burgery podawaj w bułce z Sosem barbecue.

Podczas rodzinnego sezonu na grillowanie nie może zabraknąć jednego z najpopularniejszych i najsmaczniejszych dań, czyli grillowanego burgera. Przygotowanie burgerów nie zabiera wiele czasu, a efekty są tak smakowite, że włączysz to danie do swojego stałego menu grillowego.


Chudą wołowinę połącz z cebulą, WINIARY Przyprawą do zup, sosów, sałatek, papryką, solą i pieprzem. Z tak przygotowanego mięsa uformuj kotlety i tutaj kończy się etap przygotowywania mięsa na burgery. Do podania przygotuj bułki, zieloną sałatę oraz Ketchup Chilli Ostry WINIARY i rozkoszuj się pysznymi grillowanymi burgerami!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika