Grillowany burger
29min
Łatwy
1 trochę
1 łyżka
400 g
Wołowina, mielona, 93% chudego mięsa / 7% tłuszczu, surowe
1
Cebula
2 łyżek
Olej
4
Bułka pszenna
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny
1 trochę
Słodka papryka
.
Wartości odżywcze
Białko
26.39 g
Węglowodany
30.02 g
Tłuszcze
20.64 g
Wartość energetyczna
414 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
29 min
Krok 1
5 min
Wołowinę połącz z cebulą i olejem.
Krok 2
5 min
Dopraw Przyprawą w płynie, solą, pieprzem i papryką. Całość dokładnie wymieszaj.
Krok 3
4 min
Uformuj 4 burgery.
Krok 4
10 min
Rozgrzej ruszt lub patelnię grillową. Piecz burgery przez około 10 minut.
Krok 5
5 min
Bułki przekrój. Burgery podawaj w bułce z Sosem barbecue.
Podczas rodzinnego sezonu na grillowanie nie może zabraknąć jednego z najpopularniejszych i najsmaczniejszych dań, czyli grillowanego burgera. Przygotowanie burgerów nie zabiera wiele czasu, a efekty są tak smakowite, że włączysz to danie do swojego stałego menu grillowego.
Chudą wołowinę połącz z cebulą, WINIARY Przyprawą do zup, sosów, sałatek, papryką, solą i pieprzem. Z tak przygotowanego mięsa uformuj kotlety i tutaj kończy się etap przygotowywania mięsa na burgery. Do podania przygotuj bułki, zieloną sałatę oraz Ketchup Chilli Ostry WINIARY i rozkoszuj się pysznymi grillowanymi burgerami!
Chudą wołowinę połącz z cebulą, WINIARY Przyprawą do zup, sosów, sałatek, papryką, solą i pieprzem. Z tak przygotowanego mięsa uformuj kotlety i tutaj kończy się etap przygotowywania mięsa na burgery. Do podania przygotuj bułki, zieloną sałatę oraz Ketchup Chilli Ostry WINIARY i rozkoszuj się pysznymi grillowanymi burgerami!
Komentarze 0