Kolorowe i pyszne – poznaj nasze ulubione przepisy na przekąski i dodatki do grilla, które będą świetnym uzupełnieniem do pieczonych mięs. Łatwo i szybko przygotujesz je z pomocą przypraw i nowych Sosów Majonezowych WINIARY.
1. Szparagi w boczku z grilla
Sezon grillowy to jednocześnie sezon na szparagi. Ugotuj je w Rosole drobiowym WINIARY, aby miały jeszcze więcej smaku. Zawinięte w plastry boczku szparagi wraz z kawałkami sera pleśniowego usmaż na grillu i podawaj z aromatycznym Sosem Czosnkowym WINIARY.
Grillowany bakłażan szybko zamieni się w pyszną sałatkę, jeśli podasz go z sosem na bazie octu balsamicznego, ziół i przyprawy Jarzynka WINIARY, a na dodasz kawałki sera feta i oliwki.
Ogórki faszerowane białym serem z rzodkiewką, szczypiorkiem i lekkim Majonezem Delikatnym WINIARY są grillowym hitem tego sezonu. Tak przygotowana „sałatka” zaskoczy twoich gości!
Przepis na faszerowane pieczarki to imprezowy klasyk, który sprawdzi się również na grillu. Wypełnij kapelusze serem, dopraw Ziołowymi Ziarenkami Smaku i podawaj z Sosem Czosnkowym WINIARY, aby wydobyć z nich maksimum smaku!
Pieczarki, bakłażan i cukinia z grilla najlepiej smakują z aromatycznymi ziołami. Dlatego dopraw je Ziołowymi Ziarenkami Smaku i podawaj z nowym Sosem Ziołowym WINIARY, które wydobędą z grillowanych warzyw wszystko to, co najlepsze!
Piklować można też marchewki! Do zalewy użyj Przyprawy do zup, sosów i sałatek WINIARY, cynamonu, papryczek chili oraz oczywiście octu, aby szybko stworzyć idealny do grilla przysmak.
Piklowane warzywa to mile widziany dodatek do grilla, ponieważ świetnie komponują się z mięsem. Wykorzystaj ocet, Ziarenka Smaku WINIARY, czosnek, kolendrę i koperek, aby przygotować wyjątkowego piklowanego kalafiora – prosto i smacznie!
Szukasz pomysłu na szybki obiad? A może sosu, który podkreśli smak Twoich dań? Z naszymi produktami z łatwością przyrządzisz aromatyczne potrawy na różne okazje.