Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Rozpoczęcie sezonu grillowego przypada na przełom kwietnia i maja, o ile pogoda na to pozwala. Obok pysznych, marynowanych karkówek, wyśmienitych kiełbas i aromatycznych serów, możemy pokusić się o grillowanie warzyw i owoców. Smakowitym przykładem będą grillowane krążki kukurydzy. Przygotowanie kukurydzy polega na pokrojeniu jej w grube plastry, polaniu oliwą i posypaniu przyprawami – to tyle! Resztę zrobi za Ciebie aromatyczny dym. Grillowane krążki kukurydzy podawaj z Sosem Czosnkowym WINIARY.
Przygotowanie
36 min
Krok 1
10 min
Kolby pokrój na mniejsze kawałki, przełóż do miski, polej oliwą, posyp ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem, a następnie wymieszaj.
Krok 2
25 min
Ułóż na grillu na aluminiowej tacce i grilluj na ciemnozłoty kolor około 25 minut, obracając od czasu do czasu.
Krok 2
1 min
Podawaj z Sosem Czosnkowym WINIARY
Krok 1
z
3
Kolby pokrój na mniejsze kawałki, przełóż do miski, polej oliwą, posyp ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem, a następnie wymieszaj.
Krok 2
z
3
Ułóż na grillu na aluminiowej tacce i grilluj na ciemnozłoty kolor około 25 minut, obracając od czasu do czasu.
Krok 2
z
3
Podawaj z Sosem Czosnkowym WINIARY
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0