Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Grillowane krążki kukurydzy

(0)
36min
Łatwy
Winiary winiary.pl
Od ponad 80 lat ułatwiamy przygotowywanie smakowitych dań w Twojej kuchni. Jesteśmy zawsze pod ręką! Nasze produkty pomagają w przygotowaniu zarówno polskich, tradycyjnych dań, jak i zaskakujących, nowoczesnych potraw inspirowanych kuchniami świata. Z nami gotujesz pysznie, sprytnie i mądrze: bez marnowania składników czy produktów. Zaproś nas do swojego rodzinnego stołu!
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

4 
Kukurydza
2  łyżek
Oliwa z oliwek
1  szczypta
Zioła prowansalskie
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
3.42 g
Węglowodany
19.67 g
Tłuszcze
10.94 g
Wartość energetyczna
175.51 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

36 min
Krok 1
10 min
Kolby pokrój na mniejsze kawałki, przełóż do miski, polej oliwą, posyp ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem, a następnie wymieszaj.
Krok 2
25 min
Ułóż na grillu na aluminiowej tacce i grilluj na ciemnozłoty kolor około 25 minut, obracając od czasu do czasu.
Krok 2
1 min
Podawaj z Sosem Czosnkowym WINIARY
Grillowane krążki kukurydzy

Krok 1 z 3

Kolby pokrój na mniejsze kawałki, przełóż do miski, polej oliwą, posyp ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem, a następnie wymieszaj.

Grillowane krążki kukurydzy

Krok 2 z 3

Ułóż na grillu na aluminiowej tacce i grilluj na ciemnozłoty kolor około 25 minut, obracając od czasu do czasu.

Grillowane krążki kukurydzy

Krok 2 z 3

Podawaj z Sosem Czosnkowym WINIARY

Rozpoczęcie sezonu grillowego przypada na przełom kwietnia i maja, o ile pogoda na to pozwala. Obok pysznych, marynowanych karkówek, wyśmienitych kiełbas i aromatycznych serów, możemy pokusić się o grillowanie warzyw i owoców. Smakowitym przykładem będą grillowane krążki kukurydzy. Przygotowanie kukurydzy polega na pokrojeniu jej w grube plastry, polaniu oliwą i posypaniu przyprawami – to tyle! Resztę zrobi za Ciebie aromatyczny dym. Grillowane krążki kukurydzy podawaj z Sosem Czosnkowym WINIARY.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
4
Czy polecisz ten produkt/przepis znajomym?
Images
Dodano 0 z 6.
CAPTCHA obrazkowa
Proszę wypełnić pole captcha