Grillowane krążki kukurydzy
36min
Łatwy
4
Kukurydza
2
łyżek
Oliwa z oliwek
1
szczypta
Zioła prowansalskie
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny
.
Wartości odżywcze
Białko
3.42 g
Węglowodany
19.67 g
Tłuszcze
10.94 g
Wartość energetyczna
175.51 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
36 min
Krok 1
10 min
Kolby pokrój na mniejsze kawałki, przełóż do miski, polej oliwą, posyp ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem, a następnie wymieszaj.
Krok 2
25 min
Ułóż na grillu na aluminiowej tacce i grilluj na ciemnozłoty kolor około 25 minut, obracając od czasu do czasu.
Krok 2
1 min
Podawaj z Sosem Czosnkowym WINIARY
Rozpoczęcie sezonu grillowego przypada na przełom kwietnia i maja, o ile pogoda na to pozwala. Obok pysznych, marynowanych karkówek, wyśmienitych kiełbas i aromatycznych serów, możemy pokusić się o grillowanie warzyw i owoców. Smakowitym przykładem będą grillowane krążki kukurydzy. Przygotowanie kukurydzy polega na pokrojeniu jej w grube plastry, polaniu oliwą i posypaniu przyprawami – to tyle! Resztę zrobi za Ciebie aromatyczny dym. Grillowane krążki kukurydzy podawaj z Sosem Czosnkowym WINIARY.
Komentarze 0