Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Grillowane krążki kukurydzy

0
36 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

4 
Kukurydza
2 łyżek
Oliwa z oliwek
1 szczypta
Zioła prowansalskie
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
19.67 g
Białko
3.42 g
Wartość energetyczna
175.51 kcal
Tłuszcze
10.94 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

36 min
Krok 1
10 min
Kolby pokrój na mniejsze kawałki, przełóż do miski, polej oliwą, posyp ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem, a następnie wymieszaj.
Krok 2
25 min
Ułóż na grillu na aluminiowej tacce i grilluj na ciemnozłoty kolor około 25 minut, obracając od czasu do czasu.
Krok 2
1 min
Podawaj z Sosem Czosnkowym WINIARY
Grillowane krążki kukurydzy

Krok 1 z 3

Kolby pokrój na mniejsze kawałki, przełóż do miski, polej oliwą, posyp ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem, a następnie wymieszaj.

Grillowane krążki kukurydzy

Krok 2 z 3

Ułóż na grillu na aluminiowej tacce i grilluj na ciemnozłoty kolor około 25 minut, obracając od czasu do czasu.

Grillowane krążki kukurydzy

Krok 2 z 3

Podawaj z Sosem Czosnkowym WINIARY

Rozpoczęcie sezonu grillowego przypada na przełom kwietnia i maja, o ile pogoda na to pozwala. Obok pysznych, marynowanych karkówek, wyśmienitych kiełbas i aromatycznych serów, możemy pokusić się o grillowanie warzyw i owoców. Smakowitym przykładem będą grillowane krążki kukurydzy. Przygotowanie kukurydzy polega na pokrojeniu jej w grube plastry, polaniu oliwą i posypaniu przyprawami – to tyle! Resztę zrobi za Ciebie aromatyczny dym. Grillowane krążki kukurydzy podawaj z Sosem Czosnkowym WINIARY.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika