Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Grillowana kolba kukurydzy z boczkiem i ziołami
Dodaj do CookBook

Grillowana kolba kukurydzy z boczkiem i ziołami

(0)
30 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest Agata
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
2 
Kukurydza
100  g
Boczek wędzony parzony
2  łyżek
Oliwa z oliwek
trochę
Natka pietruszki
trochę
Sos czosnkowy WINIARY w butelce
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
10.1 g
Wartość energetyczna
214.4 kcal
Tłuszcze
18 g
Białko
5 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Grillowana kukurydza jest przepyszna! Jej słodki smak będzie się idealnie komponować z boczkiem i Sosem WINIARY. Takie rozwiązanie będzie wspaniałym pomysłem na obiad lub kolację! Grillowany boczek stanie się chrupiący, a kukurydza nabierze bardziej wyrazistego smaku. Koniecznie sprawdź nasz przepis na grillowaną kolbę kukurydzy!

Przygotowanie

30 min
  • Krok 1

    5 min
    Kolby kukurydzy pozbaw liści i białych „wąsów”, umyj i osusz (możesz też kupić kolby już oczyszczone).
  • Krok 2

    2 min
    Przekrój je na 3 części i nabij na patyczek do szaszłyków (jeśli używasz drewnianych patyków, namocz je wcześniej w wodzie, aby się nie przypaliły w trakcie grillowania).
  • Krok 3

    15 min
    Posmaruj kawałki kukurydzy oliwą z oliwek i grilluj ok. 10-15 min na patelni grillowej lub na grillu, przekręcając je regularnie. Możesz też surową kukurydzę najpierw podgotować przez ok. 5-10 minut, a następnie grillować (tak jak powyżej) kolejne 10 min.
  • Krok 4

    5 min
    W międzyczasie posiekaj drobno boczek i podsmaż na patelni, aż będzie chrupki i złocisty. Posiekaj swoje ulubione zioła.
  • Krok 5

    3 min
    Kawałki kolby serwuj posmarowane sosem WINIARY, posypane smażonym boczkiem i ziołami.
Grillowana kolba kukurydzy z boczkiem i ziołami

Krok 1 z 5

Kolby kukurydzy pozbaw liści i białych „wąsów”, umyj i osusz (możesz też kupić kolby już oczyszczone).

Grillowana kolba kukurydzy z boczkiem i ziołami

Krok 2 z 5

Przekrój je na 3 części i nabij na patyczek do szaszłyków (jeśli używasz drewnianych patyków, namocz je wcześniej w wodzie, aby się nie przypaliły w trakcie grillowania).

Grillowana kolba kukurydzy z boczkiem i ziołami

Krok 3 z 5

Posmaruj kawałki kukurydzy oliwą z oliwek i grilluj ok. 10-15 min na patelni grillowej lub na grillu, przekręcając je regularnie. Możesz też surową kukurydzę najpierw podgotować przez ok. 5-10 minut, a następnie grillować (tak jak powyżej) kolejne 10 min.

Grillowana kolba kukurydzy z boczkiem i ziołami

Krok 4 z 5

W międzyczasie posiekaj drobno boczek i podsmaż na patelni, aż będzie chrupki i złocisty. Posiekaj swoje ulubione zioła.

Grillowana kolba kukurydzy z boczkiem i ziołami

Krok 5 z 5

Kawałki kolby serwuj posmarowane sosem WINIARY, posypane smażonym boczkiem i ziołami.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez soi
  • Dodatek
  • Grill
  • Niski poziom cukru
  • Niski poziom soli
  • Poniżej 300 kcal
  • Przystawka
  • Warzywa

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Grillowana biała kiełbasa z cebulą

    Grillowana biała kiełbasa z cebulą

    27 min Łatwy
  • Grillowana polędwica z tuńczyka

    Grillowana polędwica z tuńczyka

    1 godz 15 min Łatwy
  • Grillowana kukurydza

    Grillowana kukurydza

    28 min Łatwy
  • Grillowana karkówka

    Grillowana karkówka

    10 godz 24 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu