Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Biała kiełbasa z grilla to klasyczne danie, które przybywa na nasze stoły wraz z rozpoczęciem sezonu grillowego. Przygotowanie jest bardzo proste i zajmuje niewiele czasu. Przed położeniem jej na grillu możemy doprawić ją przyprawą do grilla. Poznaj także alternatywny przepis na danie z kiełbasą i jarmużem z Niemiec. Smacznego!
Przygotowanie
27 min
Krok 1
5 min
Kiełbaskę nacinamy w z dwóch stron w poprzek na głębokość około 3 - 4 mm. Kiełbaskę układamy na tacce do grillowana.
Krok 2
2 min
Oprószamy ją przyprawą do grilla ziołową.
Krok 3
5 min
Cebulę obieramy i kroimy w krążki, układamy na wierzchu kiełbaski.
Krok 4
15 min
Następnie tackę umieszczamy na grillu i grillujemy kiełbaski co pewien czas przewracając, by były rumiane z dwóch stron.
Krok 1
z
4
Kiełbaskę nacinamy w z dwóch stron w poprzek na głębokość około 3 - 4 mm. Kiełbaskę układamy na tacce do grillowana.
Krok 2
z
4
Oprószamy ją przyprawą do grilla ziołową.
Krok 3
z
4
Cebulę obieramy i kroimy w krążki, układamy na wierzchu kiełbaski.
Krok 4
z
4
Następnie tackę umieszczamy na grillu i grillujemy kiełbaski co pewien czas przewracając, by były rumiane z dwóch stron.
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 1