Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Air Fryer
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Jarmuż w stylu północnoniemieckim
Dodaj do CookBook

Jarmuż w stylu północnoniemieckim

(1)
2 godz 38 min
Średni
Autorem przepisu jest Winiary
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

6 Porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
2  kg
Jarmuż
2375  ml
Woda
100  g
Cebula
20  g
Smalec
0.5  kostka
Kostka mięsna WINIARY
200  g
Ziemniaki
250  g
Boczek wędzony i tradycyjny - mieszany
350  g
Szynka peklowana
300  g
Kaszanka
3  łyżek
Średnioostra musztarda
trochę
Cukier
trochę
Pieprz
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
38.7 g
Wartość energetyczna
789.4 kcal
Tłuszcze
58.2 g
Białko
36.6 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
To danie pochodzi z kuchni naszych zachodnich sąsiadów, ale zasmakuje nie tylko Niemcom! Przetestuj jarmuż w stylu północnoniemieckim z kaszanką i peklowaną szynką. Jeśli lubisz pomysłowe przepisy na mięso, koniecznie przetestuj ten regionalny przepis. Jarmuż po niemiecku z pysznym mięsem najlepiej uzupełni kufel zimnego, rzemieślniczego piwa.

Przygotowanie

158 min
  • Krok 1

    20 min
    Oczyść i umyj jarmuż, oderwij liście od łodyg. Odstaw 375 ml wody. Zagotuj resztę wody. Gotuj w niej jarmuż przez 10 minut. Wylej wodę. Z grubsza, według uznania posiekaj kapustę.
  • Krok 2

    75 min
    Cebulę obierz i pokrój w drobną kostkę. Rozgrzej smalec na patelni. Podsmaż w nim cebulę. Dodaj jarmuż. Wlej pozostałą wodę (375 ml) i zagotuj. Rozpuść w nim Kostkę mięsną Winiary i przykryj patelnię. Duś ok. 60 minut na małym ogniu.
  • Krok 3

    60 min
    Ziemniaki umyj i obierz, pokrój w drobną kostkę i dodaj na patelnię. Dodaj boczek i wędzoną wieprzowinę, gotuj pod przykryciem przez 30 minut. Dodaj kaszankę i duś pod przykryciem przez kolejne 30 minut. Wyjmij mięso i podziel na porcje.
  • Krok 4

    3 min
    Jarmuż dopraw do smaku musztardą, cukrem i pieprzem. Ułóż wszystko na dużym półmisku i podawaj. Do dania doskonale pasują gotowane ziemniaki.
Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez orzeszków ziemnych
  • Danie główne
  • Kuchnia europejska
  • Kuchnia niemiecka
  • Niski poziom cukru
  • Obiad
  • Porcja Warzywa/Owoce
  • Rodzinny posiłek
  • Źródło białka
  • Źródło błonnika

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Jarmuż duszony z papryką i pomidorami

    Jarmuż duszony z papryką i pomidorami

    32 min Łatwy
  • Sałatka ziemniaczana z jarmużem i matiasem

    Sałatka ziemniaczana z jarmużem i matiasem

    45 min Łatwy
  • Jarmuż duszony z cebulą

    Jarmuż duszony z cebulą

    25 min Łatwy
  • Zupa z jarmużu

    Zupa z jarmużu

    45 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu