Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Air Fryer
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Tarta drożdżowa  z kurkami, jarmużem i mięsem mielonym
Dodaj do CookBook

Tarta drożdżowa z kurkami, jarmużem i mięsem mielonym

(1)
2 godz
Łatwy
Autorem przepisu jest IzabelaM
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

6 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
200  g
Mąka
0.5  łyżeczka
Sól
1  łyżeczka
Cukier
10  g
Świeże drożdże lub suszone (połowa)
1 
Jajko
2  łyżek
Olej
200  g
Mięso mielone
1 
Cebula mała
4  ząbków
Czosnek
1  łyżeczka
Przyprawa Ziarenka Smaku Uniwersalne WINIARY
1  opakowanie
Sos pieczarkowy WINIARY
6  liści
Jarmuż
100  g
Kurki
50  g
Masło
5 
Jajka
0.5  szklanka
Mleko
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
30.7 g
Wartość energetyczna
425 kcal
Tłuszcze
25 g
Białko
18.4 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Pyszna mięsno - grzybowa tarta na delikatnym cieście drożdżowym. Na miękkim cieście warstwa mięsa mielonego. Całość zwieńczona maślanymi kurkami w masie jajecznej z duszonym jarmużem.

Przygotowanie

120 min
  • Krok 1

    75 min
    Robimy ciasto drożdżowe. Do miski przesiewamy mąkę, sól i cukier, w środku zrobić wgłębienie. W miseczce rozrobić drożdże w 60 ml ciepłej wody. Dodać jajko i olej, wymieszać, wlać do dołka. Składniki połączyć, mieszając drewnianą łyżką. Gdy powstanie jednolita masa, wyłożyć ją na stolnicę/blat i zagniatać ok. 5 minut aż przestanie kleić się do rąk. Natłuścić wnętrze miski, przełożyć ciasto, nakryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia na ok. 45-50 minut lub aż podwoi swoją objętość. Rada dla zapracowanych: można zaoszczędzić sobie pracy wykorzystując gotowy spód do pizzy ;) Naczynie żaroodporne smarujemy olejem lub masłem i wyłożyć ciastem
  • Krok 2

    10 min
    Do rozpuszczonego masła dodajemy posiekaną cebulkę i czosnek i chwilę podsmażamy. Połowę cebulki ( odsączając od masła) dodajemy do mięsa mielonego. Mięso mielone podsmażamy z cebulką i doprawiamy Ziarenkami Smaku. Wykładamy na ciasto drożdżowe.
  • Krok 3

    3 min
    Kurki podsmażamy na maśle.
  • Krok 4

    4 min
    Jarmuż dusimy kilka minut z resztą cebulki.
  • Krok 5

    3 min
    Jajka roztrzepujemy, dodajemy mleko i Sos pieczarkowy Winiary. Wszystko mieszamy na jednolitą masę dodając kurki i jarmuż. Masę wylewamy na warstwę mięsną.
  • Krok 6

    25 min
    Zapiekamy w temperaturze 180 stopni przez około 25-30 min Smacznego!
Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Dodatek
  • Grzyby
  • Jajka
  • Kuchnia francuska
  • Lunch
  • Obiad
  • Pieczenie
  • Warzywa
  • Z mięsem
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Prosta tarta ze szparagami i żółtym serem

    Prosta tarta ze szparagami i żółtym serem

    55 min Łatwy
  • Tarta z łososiem wędzonym

    Tarta z łososiem wędzonym

    36 min Łatwy
  • Tartaletki czekoladowo - budyniowe z jagodami

    Tartaletki czekoladowo - budyniowe z jagodami

    1 godz Łatwy
  • Tarta ze szpinakiem

    Tarta ze szpinakiem

    2 godz 2 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu