Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Pyszna mięsno - grzybowa tarta na delikatnym cieście drożdżowym. Na miękkim cieście warstwa mięsa mielonego. Całość zwieńczona maślanymi kurkami w masie jajecznej z duszonym jarmużem.
Przygotowanie
120 min
Krok 1
75 min
Robimy ciasto drożdżowe. Do miski przesiewamy mąkę, sól i cukier, w środku zrobić wgłębienie. W miseczce rozrobić drożdże w 60 ml ciepłej wody. Dodać jajko i olej, wymieszać, wlać do dołka. Składniki połączyć, mieszając drewnianą łyżką. Gdy powstanie jednolita masa, wyłożyć ją na stolnicę/blat i zagniatać ok. 5 minut aż przestanie kleić się do rąk. Natłuścić wnętrze miski, przełożyć ciasto, nakryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia na ok. 45-50 minut lub aż podwoi swoją objętość. Rada dla zapracowanych: można zaoszczędzić sobie pracy wykorzystując gotowy spód do pizzy ;) Naczynie żaroodporne smarujemy olejem lub masłem i wyłożyć ciastem
Krok 2
10 min
Do rozpuszczonego masła dodajemy posiekaną cebulkę i czosnek i chwilę podsmażamy. Połowę cebulki ( odsączając od masła) dodajemy do mięsa mielonego. Mięso mielone podsmażamy z cebulką i doprawiamy Ziarenkami Smaku. Wykładamy na ciasto drożdżowe.
Krok 3
3 min
Kurki podsmażamy na maśle.
Krok 4
4 min
Jarmuż dusimy kilka minut z resztą cebulki.
Krok 5
3 min
Jajka roztrzepujemy, dodajemy mleko i Sos pieczarkowy Winiary. Wszystko mieszamy na jednolitą masę dodając kurki i jarmuż. Masę wylewamy na warstwę mięsną.
Krok 6
25 min
Zapiekamy w temperaturze 180 stopni przez około 25-30 min Smacznego!
Krok 1
z
6
Robimy ciasto drożdżowe. Do miski przesiewamy mąkę, sól i cukier, w środku zrobić wgłębienie. W miseczce rozrobić drożdże w 60 ml ciepłej wody. Dodać jajko i olej, wymieszać, wlać do dołka. Składniki połączyć, mieszając drewnianą łyżką. Gdy powstanie jednolita masa, wyłożyć ją na stolnicę/blat i zagniatać ok. 5 minut aż przestanie kleić się do rąk. Natłuścić wnętrze miski, przełożyć ciasto, nakryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia na ok. 45-50 minut lub aż podwoi swoją objętość. Rada dla zapracowanych: można zaoszczędzić sobie pracy wykorzystując gotowy spód do pizzy ;) Naczynie żaroodporne smarujemy olejem lub masłem i wyłożyć ciastem
Krok 2
z
6
Do rozpuszczonego masła dodajemy posiekaną cebulkę i czosnek i chwilę podsmażamy. Połowę cebulki ( odsączając od masła) dodajemy do mięsa mielonego. Mięso mielone podsmażamy z cebulką i doprawiamy Ziarenkami Smaku. Wykładamy na ciasto drożdżowe.
Krok 3
z
6
Kurki podsmażamy na maśle.
Krok 4
z
6
Jarmuż dusimy kilka minut z resztą cebulki.
Krok 5
z
6
Jajka roztrzepujemy, dodajemy mleko i Sos pieczarkowy Winiary. Wszystko mieszamy na jednolitą masę dodając kurki i jarmuż. Masę wylewamy na warstwę mięsną.
Krok 6
z
6
Zapiekamy w temperaturze 180 stopni przez około 25-30 min Smacznego!
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0