Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Zupy
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Promocja na pomidory
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
  • Kontakt
Zielone szparagi grillowane w boczku

Zielone szparagi grillowane w boczku

(1)
8min
Łatwy
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
12 
Zielone szparagi
12  plastrów
Boczek wędzony w plasterkach Zobacz naszą wskazówkę
1 
Cytryna
trochę
Sos Remulada WINIARY
trochę
Pieprz i sól
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
5.85 g
Węglowodany
3.52 g
Tłuszcze
9.25 g
Wartość energetyczna
115.87 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Szparagi to prawdziwy hit wiosny. Wiele osób czeka na te warzywa przez cały rok, a gdy tylko pojawią się na straganach – z przyjemnością włączają je do swojego menu. Jeśli też szukasz pomysłu na szparagi – mamy coś specjalnie dla Ciebie! Zobacz przepis na zielone szparagi grillowane w boczku i przygotuj je razem z nami!


Grillowane szparagi – prosta i szybka przekąska

Szparagi to pyszne warzywa, które można przygotować na wiele sposobów. Sezon na nie trwa od końca kwietnia, aż do końca czerwca. W tym czasie warto włączyć je do swojej diety i serwować przygotowane z nich dania oraz przekąski. Szparagi mają też korzystny wpływ na nasz organizm – mają bowiem niewiele kalorii i są źródłem białka, błonnika pokarmowego, witamin C i E oraz beta-karotenu.


Jak zrobić szparagi z boczkiem z grilla?

Grillowane szparagi w chrupiącym boczku to małe co nieco – w sam raz na przekąskę w oczekiwaniu na dania główne podczas spotkań z rodziną i znajomymi. Aby je przygotować, wystarczy owinąć boczkiem łodyżki szparagów, doprawić je solą i pieprzem, a potem przez chwilę grillować na rozgrzanym ruszcie. Świetnym uzupełnieniem będzie np. Sos Remulada WINIARY. Smacznego!

Przygotowanie

8 min
  • Krok 1

    6 min
    Szparagi owiń w plaster boczku. Dopraw solą i pieprzem, a następnie grilluj do momentu, aż boczek będzie rumiany.
  • Krok 2

    1 min
    Pod koniec grillowania skrop sokiem z cytryny.
  • Krok 3

    1 min
    Szparagi serwuj z sosem WINIARY.
Zielone szparagi grillowane w boczku

Krok 1 z 3

Szparagi owiń w plaster boczku. Dopraw solą i pieprzem, a następnie grilluj do momentu, aż boczek będzie rumiany.

Zielone szparagi grillowane w boczku

Krok 2 z 3

Pod koniec grillowania skrop sokiem z cytryny.

Zielone szparagi grillowane w boczku

Krok 3 z 3

Szparagi serwuj z sosem WINIARY.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 1

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Z Zosia

Świetny pomysł na proste i efektowne danie z grilla!

Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Appetizer
  • Bezglutenowe
  • Bezglutenowe
  • Bez jajek
  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez soi
  • Entrant
  • Grill
  • Kuchnia europejska
  • Mniejsze danie
  • Obiad

Polecane przepisy

  • Ciasto sypane z truskawkami

    Ciasto sypane z truskawkami

    1 godz 4 min Łatwy
  • Kolorowy sernik na zimno bez pieczenia

    Kolorowy sernik na zimno bez pieczenia

    3 godz 30 min Łatwy
  • Sałata masłowa ze śmietaną

    Sałata masłowa ze śmietaną

    10 min Łatwy
  • Zupa ziemniaczana z maślanką i boczkiem

    Zupa ziemniaczana z maślanką i boczkiem

    40 min Łatwy

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu