Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Szparagi to prawdziwy hit wiosny. Wiele osób czeka na te warzywa przez cały rok, a gdy tylko pojawią się na straganach – z przyjemnością włączają je do swojego menu. Jeśli też szukasz pomysłu na szparagi – mamy coś specjalnie dla Ciebie! Zobacz przepis na zielone szparagi grillowane w boczku i przygotuj je razem z nami!
Grillowane szparagi – prosta i szybka przekąska
Szparagi to pyszne warzywa, które można przygotować na wiele sposobów. Sezon na nie trwa od końca kwietnia, aż do końca czerwca. W tym czasie warto włączyć je do swojej diety i serwować przygotowane z nich dania oraz przekąski. Szparagi mają też korzystny wpływ na nasz organizm – mają bowiem niewiele kalorii i są źródłem białka, błonnika pokarmowego, witamin C i E oraz beta-karotenu.
Jak zrobić szparagi z boczkiem z grilla?
Grillowane szparagi w chrupiącym boczku to małe co nieco – w sam raz na przekąskę w oczekiwaniu na dania główne podczas spotkań z rodziną i znajomymi. Aby je przygotować, wystarczy owinąć boczkiem łodyżki szparagów, doprawić je solą i pieprzem, a potem przez chwilę grillować na rozgrzanym ruszcie. Świetnym uzupełnieniem będzie np. Sos Remulada WINIARY. Smacznego!
Przygotowanie
8 min
Krok 1
6 min
Szparagi owiń w plaster boczku. Dopraw solą i pieprzem, a następnie grilluj do momentu, aż boczek będzie rumiany.
Krok 2
1 min
Pod koniec grillowania skrop sokiem z cytryny.
Krok 3
1 min
Szparagi serwuj z sosem WINIARY.
Krok 1
z
3
Szparagi owiń w plaster boczku. Dopraw solą i pieprzem, a następnie grilluj do momentu, aż boczek będzie rumiany.
Krok 2
z
3
Pod koniec grillowania skrop sokiem z cytryny.
Krok 3
z
3
Szparagi serwuj z sosem WINIARY.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze
1
Z
Zosia
Świetny pomysł na proste i efektowne danie z grilla!
Komentarze 1