Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Z łodyg trawy cytrynowej usuń pierwszą warstwę, a następnie drobno posiekaj obrane łodyżki.
Obierz imbir i szalotki i umieść je w misie blendera. Dodaj do nich posiekaną trawę cytrynową, pęczek kolendry oraz mieloną kolendrę, kurkumę, olej, przyprawę MAGGI, sos rybny i zmiksuj całość na gładką pastę. Jeśli masa będzie zbyt gęsta – dodaj odrobinę mleka kokosowego.
Zagotuj mleko kokosowe, dodaj przygotowaną wcześniej, domową pastę curry i gotuj całość przez 2 minuty.
Kurczaka pokrój w kostkę. Dodaj do sosu i gotuj na małym ogniu przez 10 minut. Gdy mięso będzie miękkie, skrop danie sokiem z limonki.