Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Tajskie zielone curry z warzywami
Dodaj do CookBook

Tajskie zielone curry z warzywami

(0)
13 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest Richard
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
2  łyżek
Zielona pasta curry
1 
Cebula
400  g
Pierś z kurczaka
3  łyżeczek
Mąka kukurydziana
0.5  szklanka
Mrożony zielony groszek
0.5  szklanka
Woda
1  puszka
Mleko kokosowe
150  g
Fasolka szparagowa
120  g
Cukinia
1  łyżeczka
Sos rybny
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
15.6 g
Wartość energetyczna
223.2 kcal
Tłuszcze
7.7 g
Białko
25 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Tajskie zielone curry to doskonała opcja dla miłośników pikantnej kuchni. Jednym z sekretów świetnego, tajskiego curry jest złożona mieszanka pachnących ziół i przypraw. Wśród nich są m.in. trawa cytrynowa, galangal, limonka, kaffir, kolendra i świeże zielone chilli. Niewielu z nas ma te produkty pod ręką, właśnie dlatego doskonałą alternatywą jest użycie gotowej pasty curry. Dzięki takiej mieszance przygotujesz zielone tajskie curry - pełne orientalnego smaku i aromatu. Curry to propozycja na szybki, prosty obiad, gdy nie masz czasu na wielogodzinne gotowanie skomplikowanych dań. Możesz dodać do niego ulubione warzywa lub mięso, które zostało z wczorajszego obiadu. Sprawdź, jaka wersja najbardziej Ci smakuje. Poznaj nasz przepis na zielone curry z kurczakiem .

Przygotowanie

13 min
  • Krok 1

    4 min
    Podgrzej pastę curry w woku lub na dużej patelni na średnim ogniu. Dodaj cebulę pokrojoną w piórka i kurczaka pokrojonego w kostkę. Smaż całość 2 minuty, raz na jakiś czas mieszając.
  • Krok 2

    3 min
    Wymieszaj mąkę kukurydzianą z 1 łyżką wody i dodaj do woka lub patelni. Po chwili dodaj resztę wody, mleko kokosowe i sos rybny. Następnie doprowadź do wrzenia.
  • Krok 3

    5 min
    Dodaj pokrojoną fasolę, cukinię oraz groszek. Doprowadź do wrzenia, a następnie smaż przez kolejne 3 minuty.
  • Krok 4

    1 min
    Przed podaniem posyp kolendrą. Tajskie zielone curry dobrze smakuje z ryżem jaśminowym.
Tajskie zielone curry z warzywami

Krok 1 z 4

Podgrzej pastę curry w woku lub na dużej patelni na średnim ogniu. Dodaj cebulę pokrojoną w piórka i kurczaka pokrojonego w kostkę. Smaż całość 2 minuty, raz na jakiś czas mieszając.

Tajskie zielone curry z warzywami

Krok 2 z 4

Wymieszaj mąkę kukurydzianą z 1 łyżką wody i dodaj do woka lub patelni. Po chwili dodaj resztę wody, mleko kokosowe i sos rybny. Następnie doprowadź do wrzenia.

Tajskie zielone curry z warzywami

Krok 3 z 4

Dodaj pokrojoną fasolę, cukinię oraz groszek. Doprowadź do wrzenia, a następnie smaż przez kolejne 3 minuty.

Tajskie zielone curry z warzywami

Krok 4 z 4

Przed podaniem posyp kolendrą. Tajskie zielone curry dobrze smakuje z ryżem jaśminowym.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bogate w białko
  • Danie główne
  • Kuchnia tajska
  • Niski poziom cukru
  • Niski poziom soli
  • Obiad
  • Poniżej 300 kcal
  • Porcja Warzywa/Owoce
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Tajskie zielone curry z warzywami i kurczakiem

    Tajskie zielone curry z warzywami i kurczakiem

    18 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu