Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Umyj i osusz dorsza. Zawartość opakowania WINIARY Pomysł na... spaghetti Napoli wymieszaj z bulionem (ok. 250 ml) i zagotuj.
Dopraw rybę solą i pieprzem, a następnie dokładnie i z każdej strony posmaruj sosem. Pokrój cytrynę w paski i ułóż je na wierzchu dorsza. Piecz go ok. 20 min w temp 180°C.
Zielony groszek gotuj do miękkości, a następnie odcedź. Dodaj do niego słodką śmietankę, masło, porwane listki mięty i posiekany koperek. Całość dokładnie zmiksuj blenderem do uzyskania gładkiej konsystencji. Dopraw solą i pieprzem.
Podawaj dorsza z puree i koperkiem.